četvrtak , januar 27 2022
Početna / Vijesti / Ekonomija / Direktoru ANB-a i plata i penzija: Peruničić prima 3.000 eura mjesečno

Direktoru ANB-a i plata i penzija: Peruničić prima 3.000 eura mjesečno

IMOVINSKI KARTON

Sva četiri člana porodice imaju i nekretnine i motorna vozila. Na direktora ANB-a vodi se stan u Podgorici od 76 kvadrata, kao i polovina stana, takođe u Podgorici, čija kvadratura, kao ni u ranijim izvještajima, nije utvrđena. Prvi stan, Peruničić je stekao kupovinom, dok se za drugi navodi da je naslijeđen

Dejan Peruničić
Dejan Peruničić (Foto: Savo Prelević)

Supruga Jadranka, kako se navodi, prima mjesečnu penziju od 169 eura, dok djeca Peruničića, sin Mladen i kćerka Marija, primaju plate od 400, odnosno 300 eura. Mladen radi u državnoj službi, a kćerka Peruničića zaposlenica je u “privrednom društvu”.

Sva četiri člana porodice imaju i nekretnine i motorna vozila. Na direktora ANB-a vodi se stan u Podgorici od 76 kvadrata, kao i polovina stana, takođe u Podgorici, čija kvadratura, kao ni u ranijim izvještajima, nije utvrđena. Prvi stan, Peruničić je stekao kupovinom, dok se za drugi navodi da je naslijeđen.

Peruničić je i jedan od vlasnika livade u Pljevljima. Na njegovu suprugu vodi se stan u Podgorici, površine od skoro 60 kvadrata, koji je Jadranka Peruničić stekla kupovinom.
Nepokretna imovina u ulcinjskom naselju Gornji Štoj prvi put se pominje u kartonu iz marta prošle godine, kada je prijavljeno da su Mladen i Marija i 100 odsto vlasnici tih nepokretnosti. Imovina je navedena i u posljednjem kartonu, ali sada stoji da je vlasnički udio djece direktora ANB-a nula odsto.

Peruničići, prema izvještaju, imaju pet automobila i jednu barku. Direktor ANB-a vlasnik je “golfa dvojke” iz 1987, kojeg je naslijedio. Na suprugu se vode “seat ibiza” iz 1996. i “dacia duster” iz 2016. godine. Mladen vozi “seat ibizu” iz 2008. Najnoviji auto ima kćerka Marija, koja, kako je prijavljeno, vozi “suzuki ignis” proizveden 2017. Na nju se vodi i barka “pasara” iz 1981. Barka je prvi put upisana u imovinski karton direktora ANB-a u martu 2019.

Peruničići nisu prijavili da imaju ni ušteđevinu ni kreditna zaduženja.

 

izvor: vijesti.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

infografik - DECEMBAR

POTROŠNJA U DECEMBRU SKOČILA ZA SKORO 30 ODSTO U ODNOSU NA NOVEMBAR

Korisnici elektrodistributivnog sistema su u decembru preuzeli ukupno 274.723.763 kWh električne energije, što je za 10 odsto …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *