četvrtak , 18 jula 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Diskusija o životnoj sredini u Pljevljima i uspješnosti dosadašnje primjene zakonske regulative

Diskusija o životnoj sredini u Pljevljima i uspješnosti dosadašnje primjene zakonske regulative

 

Fond za aktivno građanstvo-fAKT, uz podršku Američke ambasade u Podgorici, realizuje program pod nazivom „Za jači glas organizacija građanskog društva“, sa ciljem jačanja uloge građanskog društva i stvaranja uslova za demokratske promjene  i razvoj u raznim društvenim oblastima. Jedna od aktivnosti navedenog progama su i panel diskusije na teme koju su definisane programom: ekonomsko i političko osnaživanje žena, osnaživanje marginalizovanih i nerazvijenih zajednica, zaštita životne sredine i održivi razvoj, osnaživanje i društvena uključenost mladih, društveno preduzetnišvo i prevencija nasilnog ekstremizma.

Panel diskusija o zaštiti životne sredine i održivom razvoju, održaće se u četvrtak 26. septembra sa početkom u 12h u Američkom uglu,  pod nazivom “ Stanje životne sredine – izazovi i mogućnosti za unapređenje” organizuje se sa ciljem uvida u trenutne aktivnosti koje su u fokusu kada je u pitanju zaštita i unapređenje životne sredine u Pljevljima.

Tokom događaja razgovaraće se i o uspješnosti dosadašnje primjene zakonske regulative za oblast kvaliteta vazduha.

Najavljenu diskusiju vodiće direktor ekološkog pokreta Ozon Aleksandar Perović, a panelisti na navedenu temu biće g-din Igor Golubović, predsjednik opštine Pljevlja, ispred Agencije za zaštitu prirode i životne sredine Almina Bučan, Milorad Mitrović ispred ekološkog društva „Breznica“ iz Pljevalja i Zagorka Kalović ispred organizacije „Viva Vita“, takođe iz Pljevalja.

Situacija sa zagađenjem u Pljevljima je alarmantna posebno u zimskim mjesecima, već godinama. Kako stručnjaci objašnjavaju zagađenje vazduha je veliko zbog velikog broja individualnih ložišta, specifične konfiguracije terena na kojem je grad smješten, uz kumulativno dejstvo konstantnih emisija iz industrije i saobraćaja.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

MINISTARKA PROSVJETE, NAUKE I INOVACIJA OTVORILA SAVREMENI KABINET U SREDNjOJ STRUČNOJ ŠKOLI

Ministarka prosvjete Anđela Jakšić Stojanović i ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić sa svojim …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.