nedelja , 21 aprila 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Do kraja maja prijave za SIA – četiri nagrade po 1.500 eura

Do kraja maja prijave za SIA – četiri nagrade po 1.500 eura

Social Impact Award (SIA) “Nagrada za društveni uticaj” predstavlja najveći evropski program podrške društvenom preduzetništvu mladih koji je 2009. godine pokrenut od strane Impact Hub Vienna, u partnerstvu sa Erste Fondacijom i Univerzitetom za biznis i ekonomiju u Beču, a od 2022. godine ovaj projekat u Crnoj Gori implementira NVO Centar za omladinsku edukaciju. Namjera je da kroz SIA program ostvare dugoročan uticaj na zajednicu mladih društvenih preduzetnika u lokalnim zajednicama širom svijeta.

Prijave, na sajtu montenegro.socialimpactaward.net, za najveće međunarodno takmičenje iz oblasti društvenog preduzetništva mladih otvorene su, od 27. marta i trajaće sve do 31. maja, za sve mlade ljude uzrasta od 15 do 30 godina koji imaju preduzetničku ideju i želju da rade u ovoj sferi kroz inovativni pristup rješenjima.

“Svi zainteresovani učesnici će imati priliku da učestvuju u preko 40 edukativnih radionica i obuka koje će se održati u sve tri crnogorske regije, kao i da dobiju mentorsku podršku priznatih profesionalaca, dok četiri pobjednička tima očekuje i početni kapital za realizaciju biznis ideje u iznosu od 1.500 eura, kao i prilika da stečena znanja i vještine predstave na internacionalnom SIA Samitu, koji se ove godine održava u Manhajmu, Njemačka”, saopšteno je iz NVO Centar za omladinsku edukaciju.

Za tri godin na radionicama i događajima od početka sprovođenja programa u Crnoj Gori učestvovalo je 375 mladih a 100 ih je imalo prijave u Inkubacionoj fazi a ukupna novčana vrijednost dodijeljena učesnicima programa  iznosila je 22.500 eura.

Ukoliko tvoja ideja bude odabrana, na raspolaganju će ti biti sljedeće mogućnosti: Mentorstvo i podrška u validiranju poslovanja i modela uticaja, prototipu ideje i stvaranju prvih saradnika;Prilika da tvoj tim pobijedi na Social Impact Award takmičenju, što uključuje osvajanje početnog finansijskog kapitala i mogućnost odlaska na međunarodni SIA Samit;Uvezanost sa našom internacionalnom zajednicom alumnista koja broji više od 1 000 društvenih preduzetnika iz više od 25 država svijeta, navodi se na sajtu organizacije https://montenegro.socialimpactaward.net/.

U Hotelu Ramada sa početkom 27.marta zvanično je otvoren treći ciklus Social Impact Award (SIA) programa u Crnoj Gori, a time i prijave za najveće međunarodno takmičenje iz oblasti društvenog preduzetništva mladiha. Događaju su prisustvovali partneri na projektu – predstavnici državnih institucija, naučne i akademske zajednice, biznis sektora, zainteresovani mladi ljudi, kao i predstavnici omladinskog i civilnog društva. Aplikacija se može podnijeti na ovom linku..

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

ELEKTROPRIVREDA DOBILA NOVI ROK DA RIJEŠI PROBLEM PRAŠINE

Mještani pljevaljskog naselja Komini i danas su se okupili na protestnom skupu kako bi upozorili …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.