sreda , 28 februara 2024
Početna / Vijesti / Kultura / Dodijeljena nagrada ,,Dušan Grbović“

Dodijeljena nagrada ,,Dušan Grbović“

Nagradu „Dušan Grbović“, namijenjenu najboljim poetskim ostvarenjima mladih autora, kako na lokalnom, tako i regionalnom nivou, Narodna biblioteka „Stevan Samardžić“ ove godine dodijelila je po treći put. Na Konkurs, koji je tim povodom Biblioteka raspisala početkom godine, pristiglo je 105 radova od 31 autora.

Prvu nagradu, za pjesmu „Ljubav“, dobila  je Ivana Španjević, učenica trećeg razreda Gimnazije „Miloje Dobrašinović“ iz Bijelog Polja. Drugo mjesto su ravnopravno podijelili Branka Dromnjak učenica Gimnazije  „Tanasije Pejatović“  iz Pljevalja, za pjesmu „Neimar“, i Luka Kovačević, student prava iz Pljevalja, za pjesmu „Uspavanka za Anđelu N“.

Odluku o dobitnicima Nagrade donio je petočlani stručni Žiri, imenovan od strane Savjeta Biblioteke, koji je radio u sastavu: Slava Vraneš, Snežana Bujaković, Jelena Bajić, Žanka Milić i Đina Bajčeta. Nagrađeni radovi biće objavljeni u „Ljetopisu“ Biblioteke. Svečano uručenje Nagrade planirano je 19. juna u Domu kulture. Tom prilikom biće predstavljena i najnovija zbirka poezije pod nazivom „Dok se nova muka rađa“, autora Milenka Jovića.

Izvor: tvpljevlja.me

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

PROMOCIJA KNJIGE CRNOGORSKA POHARA KUČA

Srpski informativno-kulturni centar „Sveti Sava” organizuje promociju knjige Ilije Petrovića „Crnogorska pohara Kuča”. Skupštinska sala, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.