četvrtak , 28 septembra 2023
Početna / Vijesti / Društvo / Dodjela diploma „Luča“ za 34 učenika Gimnazije „Tanasije Pejatović“

Dodjela diploma „Luča“ za 34 učenika Gimnazije „Tanasije Pejatović“

nalovna Luce Gikmnazija

Danas su u svečanoj sali Gimnazije „Tanasije Pejatović“ uz bogat kulturno-zabavni program koji su osmislili učenici i profesori ove škole dodijeljene diplome „Luča“ za 34 učenika.

Anastasija Džarić je, obraćajući se u ime generacije, kazala da će ih život odvesti mnogim putevima, ali jedino što mogu jeste da ljuborno čuvaju uspomene i sjećanja na jednu od najboljih generacija ove škole.

– Ako nam se iskrade koja suza iz oka biće to zbog tuge što više nikada u Gimnaziju nećemo ući kao đaci, ali i neizmjerne radosti što iz nje odlazimo kao Lučonoše. Papir se može pohabati, pocijepati, možemo ga izgubiti, ali znanje koje nam je ova škola pružila ostaje zauvijek – istakla je Džarić.

Dragan Zuković, direktor Gimnazije „Tanasije Pejatović“, naglasio je da je danas poseban dan Gimnazije, dan kada najbolji učenici generacije primaju najveće državno priznanje „Luču“.

– Gradovi imaju svoje kulturno-istorijske spomenike, simbole po kojima se prepoznaju i po kojima se cijeni doba njihove civilizacije, a jedan od takvih simbola je Gimnazija „Tanasije Pejatović“. Ovaj program je pokušaj naših učenika i profesora da nas vrate u period kada se mladošću, elegancijom, inteligencijom i talentom može mnogo učiniti. Oni žele da se na najbolji način oproste od gimnazijskog obrazovanja i pokažu stručnost i spremnost da krenu dalje putem svoji ideala – kazao je Zuković i dodao da je od 1970. godine, od kada je „Luča“ ustanovljena, do danas ovu diplomu dobilo 1.109  učenika.

luce gimnazija 2

luce gimnazija 3

luce gimnazija 4Opširnije u narednom broju „Pljevaljskih novina“

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Danas sunčano i lijepo vrijeme

U Crnoj Gori danas se očekuje sunčano vrijeme, a temperatura će dosezati do 25 stepeni. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.