četvrtak , jun 17 2021
Početna / Vijesti / Društvo / Dodjeljena pčelinja društva, najbolje rangiranim osnovcima u okviru projekta “Značaj pčela u očuvanju flore“

Dodjeljena pčelinja društva, najbolje rangiranim osnovcima u okviru projekta “Značaj pčela u očuvanju flore“

Jedna od aktivnosti predviđena projektom „Značaj pčela u očuvanju flore“ koju realizuje NVU „Sve za pčele, pčele za sve“, jeste i obezbjeđivanje vrijednih nagrada za učenike koji su nakon jednomjesečnih predavanja iz ove oblasti, najbolje usvojili znanje i pokazali veliku zaintresovanost da se i u budućnosti aktivnije bave ovom poljoprivrednom granom.

Za najboljih šest, nevladino udruženje obezbjedilo je po jednu košnicu sa pčelama i osnovni pčelarski pribor.

Prema riječima, predsjednika NVU “Sve za pčele, pčele za sve”, Vladimira Džuverovića, za ovaj projekat vladalo je veliko interesovanje osnovaca.

“Iz tri gradske Osnovne škole, javilo se 34 učenika. Prvo treba da istaknem da je na predavanju njihovo interesovanje bilo izuzetno dobro. Za test od 34 učenika, prijavilo se 32, znači odziv za polaganje je bio fantastičan i kroz sam odziv za test, vidjeli smo da je efekat predavanja bio izuzetno dobar”, rekao je Džuverović.

On je naglasio da je projektom, za 6 najbolje ocijenjenih učenika na testiranju, obezbjeđena po jedna košnica sa pčelama i osnovni pčelarski pribor.

“Od 32 učenika, šestoro je dobilo nagrade i to šest najboljih. I ostali koji nisu uspjeli da uđu u tu rang listu osvojili su izuzetan broj poena. Svi su osvojili preko 50 poena”, dodao je.

Nakon isporuke pčelinjih zajednica, kordinator na projektu i predavač obići će svakog dobitnika nagrade u cilju prenošenja praktičnih znanja u razvoju i zazimljavanju pčelinjih zajednica.

“Naredne dvije godine, ugovorom smo obavezali dobitnike nagrada da ne smiju da otuđe košnice i da im mi pomažemo u daljem razvoju i praćenju bavljenjem pčelarstvom”, zaključio je Džuverović.

Projekat “Značaj pčela u očuvanju flore” koji realizuje NVU “Sve za pčele, pčele za sve”, ima za cilj povećanje nivoa svijesti kod učenika o značaju i ulozi pčela u očuvanju flore, kao i davanje njihovog ličnog doprinosa u očuvanju i zaštiti životne sredine kroz bavljenje pčelarstvom.

Izvor tvpljevlja.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

milan beljkas

Doktorand farmacije Milan Beljkaš: Ljubav prema nauci i ljudima

Samokritičan je, mlad i željan znanja, a smatra da je dobra organizacija ključ uspjeha. Njegovi …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *