četvrtak , 30 novembra 2023
Početna / Vijesti / Društvo / Dokumentaciju konzilijumima šalje FZO: Nema više putovanja do Kliničkog centra

Dokumentaciju konzilijumima šalje FZO: Nema više putovanja do Kliničkog centra

Filijale Fonda za zdravstveno osiguranje ubuduće će, umjesto pacijenata, slati medicinsku dokumentaciju konzilijumima ljekara u Kliničkom centru, gdje nije obavezno i potrebno njihovo lično prisustvo.

Iz te ustanove “Vijestima” su kazali da građani, već od 1. januara, mogu da predaju najbližoj filijali Fonda medicinsku dokumentaciju, koju su do sada lično oni ili neko njima blizak dostavljali direktno u ustanovu u kojoj zasjeda konzilijum.

Riječ je, pojasnili su, o konzilijumima za odobravanje onkoloških terapija, za magnetnu rezonancu, medicinsku rehabilitaciju u Institutu “Simo Milošević” u Igalu, kao i konzilijumima za pedijatrijsku populaciju. Spisak konzilijuma je dostavljen svim domovima zdravlja i svim izabranim ljekarima u Crnoj Gori.

Ministarstvo zdravlja je krajem 2021. godine dalo saglasnost za formiranje onkološkog konzilijuma za pacijente sa sjevera Crne Gore.

”Konzilijum će imati karakter opšteg onkološkog konzilijuma i pokrivaće veliki broj onkoloških pacijenata iz osam opština sa sjevera Crne Gore (Bijelo Polje, Pljevlja, Berane, Rožaje, Plav, Andrijevica, Mojkovac i Kolašin), a održavaće se dva puta mjesečno u prostorijama Opšte bolnice Bijelo Polje, sa učešćem subspecijalista onkologije iz Institita za onkologiju KCCG Podgorica i ljekara hirurga, radiologa, patologa iz OB Bijelo Polje i na taj način, onkološkim pacijentima iz sjeverne regije Crne Gore zdravstvena usluga iz te oblasti biće dostupnija”, saopšteno je ranije iz Opšte bolnice u Bijelom Polju.

Od 1. avgusta prošle godine u bjelopoljskoj bolnici organizovan je Konzilijum za slušna pomagala, koji se održava jednom sedmično u toj ustanovi. Konzilijum ovog tipa do tada je postojao samo u Kliničkom centru i Opštoj bolnici.

Izvor-vijesti

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Kod Šavnika uhapšen Pljevljak zbog droge

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala – Odsjeka za borbu protiv droga su zajedno sa …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.