utorak , 26 septembra 2023
Početna / Vijesti / Društvo / Donacije Opštoj bolnici Pljevlja i OŠ. „Radoje Tošić“ Pljevlja

Donacije Opštoj bolnici Pljevlja i OŠ. „Radoje Tošić“ Pljevlja

NVO „LEGALIS“ Pljevlja je povodom Međunarodnog dana Energetske efikasnosti Opštoj bolnici Pljevlja – Ginekološkom odjeljenju donirala tri smart android energetski efikasna TV uređaja, koja će biti postavljena u bolničkim sobama.
Osnovnoj školi „Radoje Tošić“ Srdanov Grob donirana je nova LED energetski efikasna rasvjeta. Na taj naćin stara rasvjeta biće zamijenjena Led panelina koji su energetski efikasni.
Narednih dana građanima će se simbolično dijelti punjači za mobilne uređaje i led sijalice.
Aktivnost obilježavanja dana Energetske efikasnosti koju već treću godinu zaredom obilježava Nvo „Legalis“ podržana je od strane Rudnika uglja Pljevlja i Elekto privrede Crne Gore.
Ovim putem se javno zahvaljujemo predsjedniku borda direktora Rudnika uglja Dušanu Janjuševiću i izvršnom direktoru EPCG Nikoli Rovčaninu koji su podržali realizaciju ove aktivnosti.
Svjetski dan energetske efikasnost se obilježava svake godine 5. MARTA, u čast prvog sastanka svjetskih eksperata održanom na ovaj dan u 1998. godine u Austriji, kako bi razgovarali o energetskoj krizi i njenim mogućim rešenjima.
Energetska efikasnost u najširem smislu riječi podrazumijeva smanjenje gubitaka energije i njeno efikasno korišćenje u svim oblastima rada, života i praktičnog djelovanja, odnosno smanjenje potrošnje energije bez narušavanja komfora i standarda života. Međunarodna agencija za energetiku (IEA) procjenjuje da će se u svijetu potrošnja energije povećati za 40 % tokom naredne dvije decenije, što znači da vlade svih zemalja treba da sprovode posebne mjere.
Energetska efikasnost je prepoznata kao ekonomičan i brz način za povećanje sigurnosti snabdijevanja energijom, i za smanjenje emisija gasova staklene bašte odgovornih za klimatske promjene. Sa druge strane, energetski efikasnija privreda ima pozitivan uticaj na ekonomski rast i otvaranje novih radnih mjesta. 

donacija

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Održana konferencija za medije menadžmenta Vodovoda o teškoj finansijskoj situaciji u preduzeću

Menadžment lokalnog preduzeća „Vodovod“ je u sali Skupštine opštine Pljevlja organizovao pres na kome su …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.