sreda , 10 avgusta 2022
Početna / Vijesti / Društvo / DOO „Čistoća“ dočekala spremno sniježne padavine

DOO „Čistoća“ dočekala spremno sniježne padavine

Sniježne padavine u gradu zimska služba DOO „Čistoća“ dočekala je potpuno spremno, pa je već nešto poslije 10 sati jutros mehanizacija za čišćenje gradskih ulica od sniježnih padavina bila na terenu.

Zimska služba raspolaže sa 4 snjegočistača novije proizvodnje i gabarita koji omogućavaju čišćenje snijega i u uskim gradskim ulicama. Raspolažu sa dovoljnim količinama soli i kamenog agregata kao i kalcijum hlorida.

Aktivan je i snjegočistač za održavanje glavne ulice koja je pokrivena behaton pločama a za održavanje trotoara u užem gradskom jezgru koristi se i kalcijum hlorid koji sprečava stvaranje poledice.

Po riječima poslovođe zimske službe, problem u radu posebno u uskim i strmim ulicama prestavljaju nepropisno parkirana vozila. Za rad u strmim ulicama pored soli obavezno se posipa i kameni agregat, a jedan od čistača u slučaju kad so ne djeluje na veoma niskim temperaturama ima mogućnost i posipanja kalcijum hlorida.

Iz „Čistoće“ apeluju na sugrađane da vode računa o načinu parkiranja svojih vozila kao i na sve građane da snijeg iz prilaza svojih stambenih objekata ne bacaju na ulice koje se čiste.

Izvor: tvpljevlja.me

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

JOKOVIĆ PORUČIO

„Neće faliti životnih namirnica tokom zime“ Vlada garantuje da neće faliti ni jedne životne namirnice …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.