sreda , 28 septembra 2022
Početna / Vijesti / Društvo / DOTRAJALA VODOVODNA MREŽA NAJVEĆI PROBLEM MJESNE ZAJEDNICE BOBOVO

DOTRAJALA VODOVODNA MREŽA NAJVEĆI PROBLEM MJESNE ZAJEDNICE BOBOVO

Opština Pljevlja nema novca da finansira zamjenu azbestnih cijevi za vodu u zaseocima Mjesne zajednice Bobovo – Slatina, Ograđenica i Vranovina. Kako je kazao predsjednik mjesne zajednice Bajo Jelovac, pomoć je tražena direktno od predsjednika Opštine Igora Golubovića, ali je dobijen odgovor da opštinska uprava nema dovoljno novca da finansira projekat zamjene dotrajale vodovodne mreže.

– Jedna je nevolja što se radi o azbestnim cijevima koje su kancerogene, druga što su iste dotrajale, a treća, i najveća, što nema novca da se iste zamijene. Ja sam 30. marta posjetio predsjednika Opštine Igora Golubovića i o svemu ga informisao, ali sam dobio odgovor da opštinska uprava za taj posao nema dovoljno novca. U lokalnoj upravi sam dobio savjet da se formira odbor za vodovod i da se projekat njegove sanacije kandiduje kod Vlade Crne Gore.

Radi se o vodovodu koji je dug oko osam kilometara. Azbestne cijevi su dotrajale i često pucaju, pa se gubi dosta vremena dok se utvrdi i pronađe kvar. Često se dešava da su sela bez vode duži vremenski period – ističe Jelovac i dodaje da često nema ni ko da vrši popravku popucalih cijevi.

On kaže da ne zna koliko je vodovod star, ali navodi da je voda u ove zaseoke dovedena davno.

– Izvor Čortan, sa koga je voda dovedena za područje MZ Bobovo, nalazi se u podnožju planine Ljubišnje, odnosno na mjestu Konjsko polje, a ovaj vodovod je zasad jedan od najvećih problema mještana Mjesne zajednice Bobovo i stoga zahtijevamo njegovu hitnu rekonstrukciju – poručio je Jelovac.

Izvor:  dan.co.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

DOO „Vodovod“: Obavještenje o prekidu vodosnabdijevanja potrošača

Zbog izvođenja radova na otklanjanju kvara na vodovodnoj mreži, dana 27.09.2022. godine sa početkom od …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.