četvrtak , 28 septembra 2023
Početna / Vijesti / Politika / Dr Dario Vraneš izabran za predsjednika opštine Pljevlja na drugoj sjednici lokalnog parlamenta

Dr Dario Vraneš izabran za predsjednika opštine Pljevlja na drugoj sjednici lokalnog parlamenta

Glasovima nove parlamentarne većine u pljevaljskom parlamentu za novog predsjednika opštine Pljevlja izabran je dr Dario Vraneš iz Demokratskog fronta. Za izbor dr Daria Vraneša od 30 prisutnih odbornika glasalo je 24 odbornika, dok je 6 bilo protiv. Protiv izbora su bili odbornici Demokratske partije socijalista i Bošnjačke stranke.

Dr Dario Vraneš je rođen 18 oktobra 1983.godine u Pljevljima, od oca Jagoša-interniste i majke Nade rođene Dujović,diplomiranog pravnika.

Osnovnu školu i gimnaziju je završio u Pljevljima. Nakon osluženja vojnog roka u Vojsci Jugoslavije upisuje studije medicine na Medicinskom fakultetu univerziteta u Srpskom Sarajevu, koje sa uspjehom završava i tako nastavlja porodičnu tradiciju.

Po završetku studija počinje da radi kao lekar u Hitnoj pomoći u Pljevljima, gdje za kratko vrijeme svojim znanjem, trudom,zalaganjem i nesebičnošću stiče ugled dobrog čovjeka i ljekara, kako kod pacijenata,tako i svih građana,čime postaje jedan od najuglednijih mladih ljudi i ljekara koji su svoj život i profesionalnu karijeru vezani za Pljevlja.

Nakon višegodišnjeg službovanja u Hitnoj pomoći,od Opšte bolnice Pljevlja dobija specijalizaciju iz opšte hirurgije, te prelazi da radi u Opštu bolnicu Pljevlja kao specijalizant hirurgije, koji posao i sad obavlja.

Dr Dario Vraneš se kao veoma mlad aktivno uključuje u kulturni i duhovni život Pljevalja : učestvuje u obnovi rada Srpskog kulturnog društva“Bratstvo“, učestvuje u radu Srpskog kulturnog centra „Patrijarh Varnava“ .

Punoljetstvom 2002.godine postaje član Srpske narodne stranke, a kasnije Nove srpske demokratije, gdje je u više navrata biran u najviše organe stranke. Posebno značajnu ulogu doktor Vraneš je imao tokom velikog svenarodnog litijskog pokreta za odbranu Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, kada je bio prvi ljekar koji je iskazao svoj stav protiv tzv. Zakona o slobodi vjeroispovjesti, čime je značajno doprinio da se ogroman broj ljekara i drugog medicinskog osoblja iz Pljevalja priključi ovom pokretu.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Dok premijer putuje, gorivo postaje luksuz

Cijene goriva će od utorka biti veće za četiri do sedam centi po litru. Građani …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.