četvrtak , 28 septembra 2023
Početna / Vijesti / Politika / Dr Dario Vraneš, prisustvovao centralnoj proslavi Dana slobode, jedinstva i srpske zastave

Dr Dario Vraneš, prisustvovao centralnoj proslavi Dana slobode, jedinstva i srpske zastave

Predsjednik Opštine Pljevlja, dr Dario Vraneš, prisustvovao je centralnoj proslavi Dana slobode, jedinstva i srpske zastave koja je održana u Nišu.

Prisutnima su se obratili njegova svetost patrijarh srpski gospodin Porfirije, predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik

Kao jedan od predstavnika Srba iz Crne Gore i predsjednik opštine sa većinskim srpskim stanovništvom, dr Vraneš je održao sastanke sa ministrom za rad, zapošljavanja, boračka i socijalna pitanja Nikolom Selakovićem i predsjednikom Pokrajinske vlade Vojvodine Igorom Mirovićem.

„Sa gospodom Selakovićem i Mirovićem imao sam zaista konstruktivne sastanke od kojih će, više sam nego ubijeđen, u vremenu pred nama građani Pljevalja imati velike koristi. Upoznao sam ih sa situacijom u Pljevljima, prirodnim resursima i fantastičnim potencijalima za ulaganje i otvaranje novih, proizvodnih radnih mjesta. Oni jako cijene Pljevlja i naša iskrena zalaganja za unapređenje uslova života svih naših sugrađana. Takođe, pohvalili su i naš trud koji ide u pravcu emancipacije srpske nacionalne svijesti i jedinstva srpskog naroda“, saopštio je dr Vraneš.

Od posebne važnosti za razvoj Opštine Pljevlja bio je i sastanak sa gradonačelnicom Niša, Draganom Sotirovski, koja je izrazila veliko zadovoljstvo što su svečanosti prisustvovali i predstavnici Srba iz Crne Gore.

Niš je grad koji doživljava ubrzani infrastrukturni razvoj i jedan privredni preporod koji bi trebalo da posluži svima kao primjer. Gradonačelnica Sotirovski nas je upoznala da je u posljednjih nekoliko godina u Nišu otvoreno oko čak 30.000 radnih mjesta, što je fantastičan podatak. Vjerujemo da će iskustva koja smo stekli u razgovoru sa cijenjenom gradonačelnicom i rukovodstvom grada Niša, kao i konkretni modeli saradnje koju ćemo, uz Božiju pomoć, da realizujemo u narednom periodu, biti od velike važnosti u svim našim naporima da od Pljevalja napravimo jedan moderan i otvoren grad u koji će da se vrate, prije svega, naši mladi ljudi koji svoju perspektivu traže u nekim drugim gradovima u državi i regionu“, rekao je dr Vraneš i najavio zvaničnu posjetu Nišu od strane rukovodstva Opštine Pljevlja.

Izvor-pvportal

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Dok premijer putuje, gorivo postaje luksuz

Cijene goriva će od utorka biti veće za četiri do sedam centi po litru. Građani …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.