nedelja , 25 februara 2024
Početna / Vijesti / Sport / Draž sportskog nadmetanja na Ćehotini – završeno takmičenje mušičara iz regiona

Draž sportskog nadmetanja na Ćehotini – završeno takmičenje mušičara iz regiona

SRK „Lipljen“ – Pljevlja je bio klub domaćin XII jadransko-podunavskog KUP-a u sportskom ribolovu u disciplini mušičarenje, koji je održano na Ćehotini od 2. do 5. juna 2022. godine. Na KUP-u je učestvovalo 19 ekipa od Vardara pa do Triglava (1 ekipa iz Makedonije, 4 iz Srbije, 4 iz Crne Gore, 3 iz BIH, 3 iz Hrvatske i 4 iz Slovenije). Domaćini su se potrudili da stvore uslove da ovo prvenstvo bude na najvećem mogućem nivou ravnopravnosti, regularnosti i komfora, tako da je ovo prvenstvo proteklo bez ijednog incidenta i primjedbi.

Prvo mjesto ekipno je osvojio KSR „No 1“ iz Valjeva (Srbija), drugo mjesto ŠRD „Ogulin“ (Hrvatska), dok je treće mjesto pripalo SRD „Banja Luka“ (BIH).

Prvo mjesto pojedinačno je osvojio Jure Šuća iz ŠRD „Cetina“ iz Sinja (Hrvatska), drugo mjesto Nemanja Argakijev iz KSR „No 1“ iz Valjeva (Srbija), a treće mjesto pripalo je Kemalu Ajanoviću iz kluba domaćina SRK „Lipljen“ – Pljevlja (Crna Gora).

SRK „Lipljen“ je dodjelio i specijalnu nagradu za najvećeg ulovljenog lipljena, i tu nagradu je osvojio takmičar Ivica Rajković iz SRK „Kolašin“ (Crna Gora).

Prvenstvu je prisustvovao i Đorđe Klepić, predsjednik RAJP-a, koji je otvorio i zatvorio prvenstvo i Ivan Korhner dugogodišnji urednik časopisa „Mušičar“. Ceremoniju otvaranja i zatvaranja prvenstva su programski oplemenili KUD „Volođa“ i Gradski tamburaški orkestar.

zajednicka fotografija

-Na takmičenju je bilo i određenih atrakcija, poput ulova mladica koje su lomile štapove, kidanja od strane pastrmki i krupnih škobalja, pehova da je mali meredov za prihvatanje mladice i gubljenje onih većih riba, ali i gubljenje trećeg ekipnog mjesta za svega 3 milimetra. Sve su to zanimljivosti sa vode koji će se pamtiti i prepričavati – kazao je Vaso Knežević, predsjednik SRK „Lipljen“ i dodao da su najveće ulovljene ribe na takmičenju: mladica od 55 cm, pastrmka od 49 cm, klen od 50 cm, lipljen od 45 cm, škobalj od 47 cm.

-Na Ćehotini je ovo prvo prvenstvo većeg ranga takmičenja, ali s obzirom na položen ispit u smislu organizacije, ima naznaka da se na Ćehotini održavaju i takmičenja još većeg ranga. Treba napomenuti da je u Ćehotini zastupljena samo divlja autohtona riba i to joj daje posebnu draž za sportsko nadmetanje u kojem se pokazuje prava profesionalnost i vještina.Kroz ovo sportsko nadmetanje SRK „Lipljen“ želio je da da akcenat i na promociji i ekologiji rijeke Ćehotine, koja je pravi primjer rijeke koja se bori za opstanak duži niz decenija unazad, s obzirom na višedecenijsku nepažnju svih nas, koja je odvojila i odrodila ljude od rijeke i rijeku od ljudi. Jedan od tih puteva povratka Ćehotini je i ovo okupljanje mušičara iz regiona na njene obale – zaključio je Knežević.

Sponzori takmičenja bili su: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede CG, Turistička organizacija Pljevlja, Opština Pljevlja, Rudnik uglja Pljevlja i doo BEST laser Pljevlja.

KSR No1 Valjevo SRB, I mjesto ekipno

 

 

Prvo mjesto ekipno osvojio je KSR „No 1“ iz Valjeva

Jure Šuća, I mjesto pojedinacno

Prvo mjesto pojedinačno pripalo je Juru Šući iz ŠRD „Cetina“ iz Sinja

 

Ivica Rajković, najveći lipljen

Specijalnu nagradu  za najvećeg ulovljenog lipljena dobio je Ivica Rajković iz SRK „Kolašin“

Klen od 50 cm

Na takmičenju ulovljen klen od 50 cm

potočna pstrmka od 49 cm

Potočna pastrmka od 49 cm

Organizatori iz SRK Lipljen

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Proteklog vikenda takmičari Karate kluba POTOCI učestvovali na dva veoma jaka međunarodna turnira i postigli veoma dobre rezultate

17.02. na „6.Baščaršija karate kup“ Sarajevo POTOCI su osvojili 4 zlatne i 3 bronzane medalje. Zlatne medalje osvojili su: Jakov …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.