subota , jul 2 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Đukanović pokazao da nije predsjednik svih građana Crne Gore

Đukanović pokazao da nije predsjednik svih građana Crne Gore

 

Pljevaljski odbor za odbranu svetinja sa zadovoljstvom obavještava javnost da je građanska inicijativa upućena Skupštini opštine Pljevlja za osudu anticrkvenog, licemjerno nazvanog Zakona o slobodi vjeroispovijesti, naišla na podršku odbornika Skupštine opštine Pljevlja, koja je na najboljem putu da dalje djeluje kao autentično predstavničko tijelo naroda pljevaljskog kraja.

To na žalost ne možemo reći za poslanike vladajuće partije iz Pljevalja u Skupštini Crne Gore, izopštene i pred prokletstvom, Danijela Živkovića i Filipa Vukovića, koji su podrškom anticrkvenom „Zakonu topuza“ na sebe preuzeli teret velikog grijeha i stavili pečat ne samo na sebe, već i na svoje potomstvo. Ne možemo, takođe, reći ništa dobro ni za predsjednika Opštinskog odbora DPS-a u Pljevljima Vlada Milinkovića, koji čini sve da doprinese realizaciji đavoljeg nauma o otimanju hramova, zanemarujući ne samo volju svojih sugrađana, već i budućnost i dobrobit svoje porodice. I predsjednik Opštine Igor Golubović kao i predsjednik Skupštine Dragiša Sokić kriju svoje tragove i nadaju se epilogu koji bi im omogućio da iz velike nevolje u koju nas je gurnula njihova partija izađu bez sopstvenog stava i štete po svoje lične interese.

To, potpuno jasno saopštavamo, neće biti moguće. Ovo vrijeme i događaji takvi su i toliki da nadmašuju značaj svakoga pojedinca i svačije karijere. Iskušenjima na kojima se nalazi naša sveta Crkva i vjerni narod potpuno smo dorasli i ne treba sumnjati da ćemo na sve izazove odgovoriti silom naše vjere kojoj ništa neće moći odoljeti.

U svom agresivnom i bezumnom istupanju, pored mnogobrojnih polupismenih i poluanonimnih saopštenja, predsjednik režimske partije, nazvao nas je „ludačkim pokretom“, čime je pokazao da nije predsjednik svih građana. Pokušavši da nas „uvrijedi“, samo je ogolio svoju zlu namjeru (a koje je sam kreator i glavni protagonista) ne samo prema pravoslavnima, već i prema državi Crnoj Gori.

Da nijesmo „ludački pokret“, pokazaćemo već na narednoj litiji koja će se održati u četvrtak 30. januara, kad ćemo biti još brojniji – kada će se vidjeti sve dostojanstvo i gospodstvo ovoga naroda, ali i odlučnost i jedinstvo kome nema premca u našoj novijoj istoriji. Ovih dana, Pljevljaci su se oslobodili straha koji nam je decenijama utjerivan u kosti. Ne postoje nikakve šanse da ne uspijemo u našoj plemenitoj i časnoj namjeri da sačuvamo svetinje – dostojanstvom, mirom i molitvom.

Nema te brane koja će zaustaviti našu planinsku rijeku i omogućiti smutljivcima da u politikantskoj žabokrečini otimaju ono što su naši preci gradili i branili.

NE DAMO SVETINJE – to je poduhvat koji je smisao našeg života!

Pljevaljski odbor za odbranu svetinja, Pljevlja, 28. januar 2020. godine

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Crkva-sv-Kozme-i-Damjana-osvecenje

Poziv na proslavu hramovne slave Sv. Kozme i Damjana u Strahovom Dolu

Slava crkve Svetih Kozme i Damjana, u Strahovom Dolu proslaviće 14. jula hramovnu slavu. Jutarnju …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *