subota , 30 septembra 2023
Početna / Vijesti / Kultura / Duodrama „Uspomene Sare Bernar” na Velikoj sceni Centra za kulturu

Duodrama „Uspomene Sare Bernar” na Velikoj sceni Centra za kulturu

Pozorišna predstava „Uspomene Sare Bernar”, prema tekstu Džona Marela, u adaptaciji i režiji Staše Koprivice, sa Tanjom Bošković u naslovnoj ulozi, biće odigrana u subotu 25. marta, sa početkom od 20h, na Velikoj sceni Centra za kulturu.

U ovoj duodrami, nastaloj u koprodukciji Hercegnovskog pozorišta i JUK „Herceg Fest”, lik Sarinog sekretara Pitua tumači Dejan Đonović.

Predstava, premijerno izvedena 16. septembra prošle godine u Herceg Novom, ne govori samo o životu i smrti slavne glumice Sare Bernar, nego i o pozorištu i pozorišnoj umjetnosti uopšte provodeći publiku „sa druge strane” u namjeri da vidi naličje svega što može biti i tužno i smiješno.

“Sara Bernar svojim ciničnim komentarima na sopstvena sjećanja osvjetljava licemjerje i bijedu koji neizostavno prate dramske stvaraoce i slavne ličnosti oduvijek i pratiće ih dokle god postoje izvođačke umjetnosti. U ovom čitanju teksta, bavili smo se i začecima selebriti kulture i svega onog što što vidimo da ona i danas donosi”, rekla je o predstavi rediteljka Staša Koprivica.

Ulaznice, po cijeni od 3 eura, možete preuzeti na biletarnici Centra za kulturu, u petak 24. marta i subotu 25. marta u terminu od 12 do 20 časova.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Diatreta predstavlja jedno od najvrijednijih kulturnih blaga CG, muzej u Pljevljima i dalje ne ispunjava uslove za izložbu

Diatrete predstavljaju luksuzne staklene pehare, karakteristične za period poznog Rimskog carstva. Jedna od rijetkih do …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.