sreda , 28 februara 2024
Početna / Vijesti / Politika / Đurović: Stagniramo u procesu reformi ka EU

Đurović: Stagniramo u procesu reformi ka EU

Potpredsjednica SNP CG Danijela Đurović u razgovoru sa evropskim parlamentarcima Tanjom Fajon i Andorom Deli ukazala na, kako je saopšteno iz SNP-a, zabrinjavajuću stagnaciju ukupnih reformi, ali i „nazadovanje Crne Gore u vitalnim oblastima, kao što su vladavina prava, medijske slobode, primjena demokratije“.

Đurović je prošle sedmice boravila u Briselu, gdje se srela sa zvaničnicima Evropske komisije, Evropskog parlamenta i Evropske službe za spoljne poslove.

“Ona je istakla da se, nakon skoro osam godina pregovaranja sa EU, postavlja pitanje da li je crnogorskom rukovodstvu iskreni cilj članstvo naše države u Uniji ili se radi samo o izbornom mamcu kojim uspješno manipulišu godinama”, saopšteno je iz SNP-a.

Ona je podsjetila da tokom 2019. godine nije otvoreno jedino preostalo pregovaračko poglavlje (Konkurencija), što je konstatovano i u zajedničkoj izjavi Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Crne Gore i EU (POSP).

“Potpuna blokada izbornih reformi i manipulacija Vlade sa Zakonom o slobodi vjeroispovjesti, koja je rezultirala najvećim mirnim protestima u istoriji Crne Gore, jasan su pokazatelj degradacije demokratskih kapaciteta i urušavanja sistema vrijednosti, koje je praćeno drastičnim kršenjem osnovnih ljudskih prava”, saopšteno je iz SNP-a.

Đurović u Briselu (Foto: SNP)Đurović u Briselu (Foto: SNP)
IZVOR: RTCG.ME

 

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Milović isključen iz PES-a, Mujović predložen za člana Predsjedništva

Andrej Milović je većinom glasova članova Predsjedništva isključen iz Pokreta Evropa sad. Kako je saopšteno …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.