četvrtak , 23 maja 2024
Početna / Vijesti / Sport / Dva srebra za kraj trećeg takmičarskog dana

Dva srebra za kraj trećeg takmičarskog dana

Treći takmičarski dan 57. MOSI Nova Varoš pljevaljski sportisti okončali sa dvije srebrne medalje.

Muška ekipa strijelaca u disciplini standardna vazdušna puška, u sastavu Dušan Tabaš, Miljan Ječmenica i Velibor Čabarkapa, osvojila je ekipnu srebrnu medalju. Na taj način zaokružili sjajno izdanje streljačkog tima koji je ukupno osvojio tri medalje.

Više nego dobar takmičarski dan zaključili su atletičari srebrom u štafeta 4×100 merara. Ćatović Emir ,Vujičić Danilo, Lunić Srđan, Borovic Bogdan sa vremenom 44.95 sekundi izmamili su aplauze Pljevljaka na stadionu “Branoševac”. Prvi je bio Priboj, sa desetak stotinki prednosti.
Mladi Bogdan Borović bio je 4. u skoku u dalj. Prvi je bio Strahinja Jovanović koji je 2019. sa skokom 8, 03 bio treći ma EP u Glazgovu. Nemanja Džaković bio sedmi u trci na 200 metara.
Sa dvije srebrne medalje i visokim plasmanom atletičari su Pljevljima donijeli značajan broj bodova. Emir Ćatović je kao član štafete sedam godina uzastopno osvojio medalju za Pljevlja što su do sada uspjeli samo strijelci. Današnje takmičenje ostaće upamćeno po Prijepoljcu Arminu Sinančeviću koji je oborio rekord MOSI Asmira Kolašinca u bacanju kugle za skoro 1,5 metara. Reprezentativac Srbije bacio je kuglu 21,55.
Takođe novu medalju na MOSI osvojila je Olivera Jeftić u trci na 10 000 metara. Sve ovo govori o kvaliteti takmičenja u atletici na 57. MOSI.
Bitno je napomenuti da su košarkašice završile takmičenju na 5. mjestu što je za mladu ekipu uspjeh.
Dakle sa računajući ukupno 4 zlata biciklista sjajan takmičarski dan za Pljevlja na 57. MOSI Nova Varoš 2022. Sjutra u centru pažnje biće finale u ženskom fudbalu Pljevlja-Novi Pazar koji počinje u 17 časova na stadionu “Branoševac”.
Izvor-rtvpljevlja

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Rudar danas protiv Jezera

Fudbaleri Rudara danas sa početkom u 19h igraće protiv ekipe Jezera u okviru 35. kola …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.