nedelja , 25 februara 2024
Početna / Vijesti / Sport / Dvije zlatne medalje za KK “Potoci” na elektronskom karate turniru

Dvije zlatne medalje za KK “Potoci” na elektronskom karate turniru

Karate klub „Potoci“ poštujući odluke Nacionalnog koordinacionog tijela za zaštitu od zaraznih bolesti i COVIDA 19, posle dva mjeseca “pauze” nastavlja rad.

U toku prekida rada, treneri u klubu Slavka i Ružica Maksimović bili su u stalnom kontaktu sa svojim članovima i putem onlajn konekcije takmičari su mogli da nastave svoje treninge u kućnim uslovima.

Prateći svjetske karate tokove i nastavak daljeg takmičenja, tri takmičara Kluba su učestvovala na elektronskom karate turniru  u katama „Sportdata eTournament World Series – Kata #2 Arawaza “ koji je trajao od 13 – 23. maja 2020.godine.

Na turniru su učestvovali takmičari iz preko 50 država iz čitavog svijeta, a suđenje su obavljale Wkf sudije i najbolji svjetski kata takmičari. Nakon poslatog video snimka, pobjednik u meču je bio takmičar sa većim brojem bodova.

Takmičarka KK  “Potoci” Neda Beljkaš u kategoriji  U10 plasirala se u finale, a Luka  Klačar u kategoriji U12.

Neda-i-Luka-sa-trenerima-1-640x716

U prvom meču Neda je imala protivnicu iz Bjelorusije Glazgova Valeriyu koju je pobijedila sa 24,6 :22. U drugom  meču pobijedila je Suzi Helena iz Poljske sa 24,2 : 21,7, u  četvrtfinalu Alenor Plingers iz Luksemburga (23,9 : 22,2), u polufinalnom meču takmičarku iz Španije Tedesco Pankova Emma (24,7:23,89), a u  finalnom meču Neda je pobijedila takmičarku iz  Ujedinjenih Arapskih Emirata (23,6 : 23,5).

Neda Beljkaš

U prvom meču protiv Rusa Kravcov Romana Luka je pobijedio, a rezultat je bio 23 : 22,6. U drugom meču takođe je pobijedio Švajcarca Soliaryk Platona ( 24,1 :22,3),u četvrtfinalu Italijana Spano Andrea (23,7 : 23), u polufinalu Francuza Perini Camil (23,2 : 23) i u finalu Luka  je pobijedio takmičara iz Englaske (24 : 23,7).

Luka Klacar

Takmičar KK “Potoci” Dušan Borović u kategoriji U10 u prvom kolu pobijedio je Japanca Nagahori Tsubasu (23,1 : 22,2). U drugom meču protiv Austijanca Zadina Emila rezultat je bio identičan 23,1 :23,1 ali nakon preglasavanja rezultat je bio 3:2 u korist Austrijanca. Ovaj takmičar se plasirao u finale.

– Na početku takmičenja, nijesmo očekivali ovakav uspjeh, ali sada vidimo da smo na pravom putu, za velike rezultate. Ovo je jedno veliko iskustvo, i način  provjere takmičarskih sposobnosti naših takmičara, kao što smo vidjeli, u ovim mladim takmičarima ima dosta kvaliteta za velike ruzultate u budućnosti – rekla je Slavka Maksimović, trener u klubu i selektor CG reprezentacije u katama.

Trener Ružica Maksimović ne krije zadovoljstvo osvajanjem dva zlata na svjetskom nivou. Ona je kazala da su od momenta ponovnog uspostavljanja trenažnog procesa, ovi takmičari radili svakodnevno i da će učestvovati na sledećem elektronskom takmičenju  “NEW GENERATION E -TOURNAMENT MONTENEGRO 2020” koji je suorganizator KK “Pozitiva”iz Budve.

– Izuzetno smo zadovoljni postignutim rezultatom, koji nam daje vjetar u leđa za dalji rad – kazala je Ružica.

Na ovom turniru učestvovaće 5 takmičara, Neda Beljkaš, Maša Malidžan, Lena Lončar, Dušan Borović i Luka Klačar.

 

 

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Proteklog vikenda takmičari Karate kluba POTOCI učestvovali na dva veoma jaka međunarodna turnira i postigli veoma dobre rezultate

17.02. na „6.Baščaršija karate kup“ Sarajevo POTOCI su osvojili 4 zlatne i 3 bronzane medalje. Zlatne medalje osvojili su: Jakov …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.