ponedeljak , oktobar 18 2021
Početna / Vijesti / Sport / Eldar Salihović izborio A olimpijsku normu

Eldar Salihović izborio A olimpijsku normu

S.-ELDAR-288x480

Najbolji crnogorski skijaš Eldar Salihović imao je sjajne nastupe minulih dana na takmičenjima na Ravnoj planini u BiH, koji bi, kada se saberu svi FIS bodovi, trebalo da mu osiguraju nastup na Olimpijskim igrama u Pjongčangu 2018. godine. On je disciplini slalom ostvario najbolje Fis bodove u istoriji crnogorskog skijanja ikad, jer će, kada se dodaju osvojieni bodovi sa Ravne planine, imati i A olimpijsku normu koju do sada nije imalo crnogorsko skijanje.

Salihović je na dvije slalomske trke osvojio četvrto i drugo mjesto,  pa će od 1. marta biti među pet najboljih skijaša svijeta rođenih 1999. godine i mlađih, a među 350 u seniorskoj konkurenciji.

Eldar je u prvoj trci na juniorskom prvenstvu Istočnog Timora osvojio četvrto mjesto i 38 FIS bodova koji su u tom momentu bili najbolji, ali fenomenalno izdanje u drugoj trci na nacionalnom prvenstvu Istocnog Timora prvenstvu pomjerilo je sve granice jer je Eldar osvojio fenomenalnih 17,80 FIS bodova uz osvojeno drugo mjesto. Ovim rezultatima nastavio je niz dobrih rezultata u ovoj godini i pokazao da je pravi biser crnogorskog sporta.

– Najbolji Crnogorski skijaš danas ide u Tursku gdje se održava EYOF – Evropska olimpijada za mlade u organizaciji Evropskog olimpijskog komiteta, a mi se nadamo da će nas Eldar obradovati sa jos dobrih rezultata – saopšteno je iz njegovog tima.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

ugalj foto

Severna Makedonija povećava proizvodnju struje iz uglja da bi izbegla skok cena

Severna Makedonija će povećati iskopavanje uglja i aktivirati treći blok u rudarsko-energetskom kompleksu REK Bitola, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *