nedelja , 27 novembra 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Elena Vemić prva na držvnom takmičenju iz istorije

Elena Vemić prva na držvnom takmičenju iz istorije

Učenica pljevaljske Gimnazije „Tanasijje Pejatović“ Elena Ena Vemić osvojila je 1. mjesto na DRŽAVNOM takmičenju iz ISTORIJE za učenike I i II razreda srednje škole. Eleni je ovo prvo priznanje iz istorije , a prošle godine osvojila je 1. mjesto na Državnom takmičenju iz HEMIJE.

Elena se dugo se bavi muzikom, svira klavir u JU OŠ Muzičko obrazovanje. Dobitnica je brojnih nagrada na takmičenjima u karateu.

„Svestrana mlada naučnica smatra da je povezanost nauke i svakodnevnog života, koju je prepoznala na našem kampu ,  ono što joj povećava želju da se i u budućnosti bavi istraživačkim radom“, objjavljeno je na fejsbuk stranici PPRONE -Fondacije za promociju nauke u Crnoj Gori.

„Bila sam od 18. do 20. marta na Ivanovim koritima, na Lovćenu, na Zimskoj školi nauke u organizaciji Prona — Montenegrin Science Promotion Foundation.
Imali smo radionice i predavanja iz matematike, hemije, fizike, biologije, medicine, astronomije i elektrotehnike.
Svako od polaznika je radio naučno-istraživački rad uz asistenciju mentora, iz praktikuma koji je prethodno odabrao. Ja sam bila na praktikumu hemije. Radila sam naučno-istraživački rad na temu ,,Kanabis između narkotika i lijeka“ koji sam za vrijeme škole prezentovala i uspješno odbranila. Bila mi je čast što sam izabrana da učestvujem u školi nauke sa najtalentovanijim učenicima u Crnoj Gori,“, kazala je Elena Vemić za gimnazijski Fejsbuk profil.

Elena Vemić

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Oblačno sa slabim padavinama

U Crnoj Gori danas će biti pretežno oblačno sa slabom kišom, na sjeveru uglavnom sa …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.