ponedeljak , 26 septembra 2022
Početna / Vijesti / Politika / Demokrate: Nećemo dozvoliti prevaru građana Pljevalja

Demokrate: Nećemo dozvoliti prevaru građana Pljevalja

Kozmetički radovi na gradskoj infrastrukturi imaju za cilj da prikriju nemoć lokalne vlasti i stvore lažnu sliku po modelu Potemkinovih sela. Pljevaljska stvarnost neće biti promjenjena prikrivanjem ruševina već suštinskim akcijama koje će zaista uticati na kvalitet života svih građana. Kada se zaviri iza zavjese aktuelnog teatra u režiji DPS-a i sa potrošenim glumcima, ulazi se u našu realnost. Iza te zavjese gotovo četvrtina radno sposobnih pljevljaka i dalje čeka posao gledajući kako partijski vojnici preko reda popunjavaju zgrade opštine, ustanova i preduzeća. Masovno raseljavanje stanovnika naše opštine ukazuje na razarajuće efekte politike DPS vlasti, koja odgovara isključivo energetskim lobijima i džepovima prve familije. Ekološka katastrofa, infrastrukturna zapuštenost i nedostatak investicija čine tri bolne tačke koje urušavaju svaku šansu za razvoj grada, a aktuelna vlast ne preduzima ništa na njihovom saniranju. Sve to čini crnu sliku pljevaljske stvarnosti koju neko nevješto želi ofarbati lažnim veselim bojama.

Demokrate neće dozvoliti da više iko ikada prevari građane Pljevalja. Nećemo dozvoliti da se politika vodi protivno interesima ove sredine i na način koji ugrožava zdravlje naroda. Ne dozvoljavamo da se sefovi prve familije pune preko pluća pljevljaka.  Nećemo stati dok svakog režimskog funkcionera ne otjeramo sa pozicija uz pomoć kojih su svojim pogubnim odlukama unazadili ovaj grad. Ako lokalna vlast misli da će zvuci sa koncerta velikih muzičkih zvijezda promjeniti raspoloženje građana prema njima, onda su u velikoj zabludi.

Demokratska Crna Gora dobija ogromno povjerenje građana Pljevalja o čemu svjedoči rapidan rast broja članova i širenje našeg tima za budućnost. Samo u poslednjih mjesec dana broj članova je gotovo udvostručen. U toku je postupak formiranja četrdeset mjesnih odbora, opštinske organizacije mladih i žena, a najstručniji tim temeljno radi na izradi programa za oporavak i razvoj našeg grada.  Pljevljima je potrebna nova pokretačka energija, odlučna rješenja i efikasna uprava.
Mi nemamo dilemu da je aktuelna lokalna vlast prošlost i da će Demokratska Crna Gora biti temelj buduće vlasti. Nakon Budve i Kotora, i Herceg Novi je pokazao pobjednički put ostalim gradovima Crne Gore. Krenuli smo u  oslobođenje gradova od pogubne politike režima, oslobodićemo i Pljevlja od politike DPSa koja je već odavno prevazi%

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Parlamentarna većina potpisala inicijativu za razrješenje predsjednika države

„Predsjednik Crne Gore povrijedio je član 95 stav 5 Ustava Crne Gore jer nije pozvao …