sreda , 24 jula 2024
Početna / Vijesti / Politika / Evropski stručnjaci za Balkan manastir Ostrog vide kao štab terorista

Evropski stručnjaci za Balkan manastir Ostrog vide kao štab terorista

Evropski savjet za spoljne poslove, čiji su članovi Havijer Solana, Bernar Kušner, Marti Ahtisari, Karl Bilt i Džordž Soroš, ljudi koji su se otvoreno izjašnjavali kao protivnici Srba, aminovao je udar predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića na svetinje Srpske pravoslavne crkve.

Havijer Solana

U izvještaju Evropskog savjeta „Moć perspektive – zašto je članstvo u EU i dalje važno na zapadnom Balkanu?“, koji je objavljen 7. januara, baš na pravoslavni Božić, navodi se da SPC ima veliki uticaj u Crnoj Gori i na Kosovu i Metohiji.

Bernar Kušner

Stručnjaci za Balkan „primjećuju“ da SPC ima nacionalističke i kontroverzne poglede, da poriče srpske ratne zločine, negira LGBT prava i ravnopravnost polova, NATO zove četvrtim Rajhom, u jakim je vezama sa Rusijom, a neprijateljski nastrojena prema Zapadu. U toj analizi došli su čak i do podataka da je manastir Ostrog bio jedna od lokacija na kojima je pripremana navodna teroristička akcija 2016. godine u Crnoj Gori.

 

Džordž Soroš

SPC nije registrovana u Crnoj Gori, ne plaća porez i vlasti ne znaju koliko sveštenika aktivno služi. Zakon o slobodi vjeroispovijesti neće istjerati SPC iz Crne Gore, ali će vlast uzimanjem svetinja umanjiti uticaj SPC i ostvariti kontrolu koja joj je neophodna“, piše u dokumentu, koji je ujedno i predlog EU da podrži Podgoricu.

 
Marti Ahtisari

Inače, Srbi pamte Solanu kao bivšeg generalnog sekretara NATO koji je potpisao naredbu o bombardovanju Savezne Republike Jugoslavije 1999. godine, Kušnera kao nekoga ko je znao za sve zločine nad Srbima, pa i trgovinu organima u takozvanoj žutoj kući, ali je to negirao, a Ahtisarija kao otvorenog lobistu za nezavisnost  Kosova.

 

izvor: in4s.net

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Tosic: Nuzno je da oni koji su unistili pljevaljska preduzeca odgovaraju

Danas je Skupštinu opštine Pljevlja zvanično posjetio potpredsjednik Vlade Crne Gore Momo Koprivica. “Imajući u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.