utorak , 28 novembra 2023
Početna / Vijesti / Društvo / Finansijski problemi opterećuju rad RTV „Pljevlja“: Stari dugovi i dalje „kvare sliku“

Finansijski problemi opterećuju rad RTV „Pljevlja“: Stari dugovi i dalje „kvare sliku“

Nažalost, naši zaposleni nisu primili majsku i junsku platu, a već je prošla i povina jula, istakao je za „Dan“ Dejan Miličić, direktor RTV „Pljevlja“

Poslovodstvo Radio-televizije Pljevlja tvrdi da nikada kao što je to trenutno slučaj nisu imali bolji ugovor sa Opštinom Pljevlja oko finansiranja, ali da je situacija zbog ranijih finansijskih problema u ovoj medijskoj kući i dalje loša. Iz lokalnog budžeta mjesečno se za rad RTV „Pljevlja“ izdvaja oko 29.000 eura, ali je za isplatu plata zaposlenima potrebno obezbijediti 24.000 eura, a 10.000 za isplatu dvije rate za ranije dugove po osnovu poreza i doprinosa. To znači da je neophodno obezbijediti dodatnih 5.000 eura na mjesečnom nivou da bi se pokrile rate za dugove i plate, a pritom neophodna su sredstva i za druge troškove.

– Do kraja ove godine ističe trogodišnji ugovor sa Opštinom Pljevlja o finansiranju. Sada je neophodno vidjeti kako da se obezbijede povoljniji uslovi finansiranja – kaže za „Dan“ izvršni direktor RTV „Pljevlja“ Dejan Miličić uz pojašnjenje da se poslednjih godina nije uvećao broj zaposlenih i da je sve rađeno da se umanje troškovi rada. Kada su u pitanju nova zaposlenja, Miličić ističe da su ona u planu samo ako neko od zaposlenih ode u penziju ili da otkaz.

Vaso Knežević na čelu Savjeta

Nedavno je predsjednik Savjeta Radio-televizije „Pljevlja“ Borjan Džogaz podnio ostavku, a na njegovo mjesto imenovan je Vaso Knežević. Džogaz je bio predsjednik i član Savjeta, pa sada ostaje da se vidi da li će doći do promjene kompletnog članstva u Savjetu RTV „Pljevlja“ ili će se birati samo jedan član. Po ovom pitanju još se niko nije oglašavao.

– Sve smo radili kako bi se troškovi rada umanjili i kako bismo obezbijedili sredstva za rad, ali nas jako opterećuju dugovi po osnovu poreza i doprinosa iz ranijih godina. Potpisana su dva reprograma duga i jedna rata je 6.700 eura, a druga je nešto viša od 3.000 eura – kaže Miličić i dodaje da je prethodnih godina lokalna uprava finansirala rad lokalne televizije sa znatno manjim sredstvima i da su tada nastali dugovi koje je sada jako teško izmiriti.

Kada sam 2016. godine došao na mjesto direktora, te godine Opština je za rad Radio-televizije obezbijedila svega 160.000 eura – kazao je Miličić i kao pozitivan pomak vidi u tome što se u poslednje vrijeme zaposlenima isplaćuju bruto zarade, a ne neto plate, bez poreza i doprinosa.

– Nažalost, trenutno nam kasne dvije plate. Naši zaposleni nisu primili majsku i junsku platu, a već je prošla i povina jula. Inače, zarade se kreću u prosjeku oko 570 eura. Trenutno imamo 33 zaposlenih i ne planiramo nova zapošljavanja – ističe Miličić koji se prethodno nalazio na mjestu glavnog urednika „Pljevaljskih novina“.

Izvor-dan

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Fali 500 popisivača, Monstat spreman

Pomoćnica direktora Monstata Snežana Remiković kaže da za predstojeći popis stanovništva nedostaje 500 popisivača, ali …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.