četvrtak , 28 septembra 2023
Početna / Vijesti / Društvo / Formiran predmet protiv hirurga iz KCCG

Formiran predmet protiv hirurga iz KCCG

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet protiv vaskularnog hirurga N. F, potvrdio je za Portal RTCG rukovodilac ODT-a tužilac Duško Milanović.

 (Foto: RTCG)

Milanović je saopštio da je predmet formiran po prijavi porodice pokojnika koja je podnijela prijavu zbog navodnog protivpravnog oduzimanja ljudskih organa ili djelova tijela.

Iz Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici ranije danas Portalu RTCG potvrđeno je da je obavljen pretres prostorija Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) povodom prijave da je jedan hirurg iznio neolašćeno iz te ustanove dio ljudskog tijela. 

Tužilaštvo istražuje je li bilo krađe organa u Kliničkom centru

rtcg.me

Patolozi u Kliničkom centru Crne Gore uradili su obdukciju koja treba da utvrdi pod kakvim je okolnostima prije dvadesetak dana preminuo pacijent u toj zdravstvenoj ustanovi i da li je u pitanju propust vaskularnog hirugrga N. F., kako to tvrdi porodica pacijenta, koja je slučaj prijavila policiji, saznaje Portal RTCG. 

Obdukcija urađena, čeka se da KCCG objavi uzrok smrti pacijenta

rtcg.me

Prije dvije godine kolegijum Hirurške klinike obavijestio je menadžment Kliničkog centra da ne žele da sarađuju sa vaskularnim hirurgom N.F. , kome je ta ustanova prije tri godine uručila otkaz zbog teže povrede radne obaveze, ali ga Viši sud ga presudom vratio na posao.

U ponovljenom dopisu hirurzi su se izjasnili da im nije prihvatljivo da se obustavi sudski proces i N.F. vrati na posao, jer je više puta pokazao nepoštovanje i nedisciplinu koje je za posljedicu imalo kršenje osnovnih etičkih i profesionalnih normi.

Izvor-rtcg

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Danas sunčano i lijepo vrijeme

U Crnoj Gori danas se očekuje sunčano vrijeme, a temperatura će dosezati do 25 stepeni. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.