četvrtak , januar 27 2022
Početna / Vijesti / Politika / Funkcioneri da primaju minimalnu zaradu od 222 eura

Funkcioneri da primaju minimalnu zaradu od 222 eura

ABAZOVIĆ I PAVIĆEVIĆ

Predsjednik URE Dritan Abazović i predsjednik Saveza građana CIVIS i poznati crnogorski kardiohirurg dr Srđan Pavićević uputili su otvoreno pismo premijeru Crne Gore Dušku Markoviću u kome traže da svim najvišim izabranim funkcionerima plate u naredna tri mjeseca svedu na 222 eura, koliko iznosi minimalna zarada u državi a sve u cilju solidarnosti u skladu sa trenutnom situacijom.

Svaka je kriza zapravo i šansa, a promjena uvijek mora početi od nas samih, poručuju Abazović i Pavićević u otvorenom pismo premijeru.

„Uštede koje bi se ovakvom mjerom ostvarile iznosile bi preko 300.000 eura na mjesečnom nivou koje bi mogle biti upotrijebljene u cilju umanjenja socijalnih razlika ili nagrađivanja zdravstvenih radnika, službenika civilne zaštite ili bilo koje druge službe koja je od posebnog značaja u ovakvo delikatnom trenutku. Bilo je za očekivati da ovo sami pokrenete jer je solidarnost vrhunska vrlina“, poručuju Abazović i Pavićević:

Kažu da kao građani apeluju i podsjete visoke i izabrane funkcionere na obavezu da u žrtvi i požrtvovanosti moraju biti prvi među jednakima.

 

Abazović i Pavićević uputili otvoreno pismo premijeru (foto:GP URA) Abazović i Pavićević uputili otvoreno pismo premijeru (foto:GP URA)

 

 

Abazović i Pavićević u otvorenom pismo premijeru ističu da osnovni atrubut svih modernih demokratija mora biti solidarnost.

„Ovaj postulat moraju promovisati naročito javni funkcioneri čime bi u Crnoj Gori, po prvi put, na djelu pokazali da dijele sudbinu običnog građanina. Ovakva mjera bi i simbolički bila sociološko-politički potez koji budi osjećaj zajedništva i podjednake žrtve. U nadi da ćete uvažiti ovaj predlog te na taj način suštinski i simbolički dokazati da je interes građana na prvom mjestu, očekujemo da pokrenete neophodnu zakonsku proceduru kako bi navedena mjera stupila što prije na snagu“, poručuju Abazović i Pavićević.

Najvažnije je, kako kažu, da uradimo ono što je do nas, a ovo definitivno jeste.

„Budite sigurni da će visoki i izabrani funkcioneri nekako pregurati ovaj period, a za mnoge građane to je velika neizvjesnost. Učinimo mali korak da makar djelimično umanjimo njihove brige i strepnje. Čojska Crna Gora mora da oživi da bi ova zemlja imala budućnost“, zaključili su Abazović i Pavićević u otvorenom pismo premijeru.

 

izvor: rtcg.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

DRITAN ABAZOVIĆ

Spisak manjinske Vlade – potpredsjednica Kenana Strujić Harbić

Portal Dana je imao uvid u platformu Koalicije „Crno na bijelo“ za koncept manjinske vlade, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *