nedelja , maj 22 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Gest za svaku pohvalu: Direktor Srednje stručne škole Bojan Strunjaš primio u radni odnos Milana Antonijevića

Gest za svaku pohvalu: Direktor Srednje stručne škole Bojan Strunjaš primio u radni odnos Milana Antonijevića

Uprkos činjenici da su Pljevlja opština sa najznačajnijim prirodnim resursima u Crnoj Gori, te grad bogate istorije i kulture, veliki broj porodica nalazi se na ivici egzistencije.

 

Jedna od njih je, svakako, i porodica Antonijević koja je zapala u probleme 2018. godine kada je Željko Antonijević, tada zaposlen kao građevinski radnik u Bijeloj, pao sa 6 metara visine i tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede koje su prouzrokovale trajni invaliditet.

 

Podsjetimo, Željko je tada polomio ključnu kost, dva rebra, 12. i 13. pršljen, dok mu je kičmena moždina prekinuta. Liječenje i rehabilitacije u Meljinama, Podgorici i Mladenovcu, nažalost, nisu imale značajnijeg efekta. Željko je ostao u invalidskim kolicima.

 

Danas, Željko i Nataša, sa svoje troje djece (Milanom (19), Valentinom (17) i dvanaestogodišnjim Mladenom), žive kao podstanari u Moćevcu sa ukupnim mjesečnim prihodima od 200€, što nije dovoljno ni za osnovne račune, imajući u vidu da plaćaju stanarinu 100€ mjesečno.

 

Nakon što je njihov slučaj dospio u javnost, nekolicina ljudi dobre volje i organizacija poput Kluba mladih Nove srpske demokratije Pljevlja, odlučili su da priskoče u pomoć ovoj porodici.

 

Među njima je i direktor Srednje stručne škole Bojan Strunjaš, koji je u ponedjeljak, 17. januara, primio u radni odnos, svršenog maturanta ove škole, Milana, najstarijeg sina Željka i Nataše Antonijević.

 

„Budući da sam došao do saznanja da je porodica jedne naše učenice materijalno ugrožena i samim tim lišena osnovnih uslova za život, zajedno sa kolegama tražio sam način kako da im pomognemo, budući da škola nema na raspolaganju finansijska sredstva koja bismo koristili u te svrhe. Prilikom kontakta sa porodicom Antonijević saznali smo da bi im od velike pomoći bilo zaposlenje starijeg sina Milana koji je prošle godine maturirao u našoj školi na obrazovnom programu tehničar kulinarstva. Sa Milanom sam danas potpisao ugovor o radu i on je sada kuvar u školskom Restoranu „Milet bašta“. Milan je bio primjeran učenik. Želja svih mojih kolega i moja kao rukovodioca je bila da mu pomognemo u prevazilaženju situacije u kojoj se nedužan našao. Drago mi je da smo u tome uspjeli“, izjavio je Strunjaš.

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

kovacevic ori 1

Kovačević sa ambasadorima EU: Saradnjom do čistog vazduha i čiste vode u Pljevljima, prethodna Vlada ostavila tenzije

Ambasadori država članica Evropske unije i šefica Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Oana Kristina Popa i …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *