ponedeljak , 4 decembra 2023
Početna / Vijesti / Društvo / Gimnazija dobila video-konferencijsku opremu

Gimnazija dobila video-konferencijsku opremu

Gimnazija „Tanasije Pejatović“ dobila je vrijednu video-konferencijsku opremu, u projektu „Kvalitetno obrazovanje za sve“, a u okviru programa „Horizontalna podrška za Zapadni Balkan i Tursku“.
Gimnazija je dio mreže od 40 pilot škola sa kojima Savjet Evrope i Evropska Unija sarađuju na projektu „Kvalitetno obrazovanje za sve“. Projekat sprovode Odjeljenje Savjeta Evrope za obrazovanje i Programska kancelarija Savjeta Evrope u Podgorici.
„Kao odgovor na izazove pandemije, projektom se između ostalog promoviše i podržava realizovanje „digitalnih demokratskih učionica“ u svakoj od pilot škola u svrhu obuke, edukacije, sastanaka i povezivanja sa regionalnim školama.
Osim nastavnika, učenika i zaposlenih u školi, opremu mogu koristiti i predstavnici lokalne zajednice kao što su udruženja roditelja, civilni sektor i dr. Sveobuhvatni pristup školi kao vodeći princip ovog projekta ima za cilj snaženje demokratskih kompetencija kroz razmjenu iskustava sa drugim školama i njihovim lokalnim zajednicama“, navodi profesorica Adela Drkić dodajući da će uskoro biti isporučeni i adekvatni panoi koji su sastavni dio ove opreme.

Donacija uručena direktorici Gimnazije Bojani G
Donacija uručena direktorici Gimnazije Bojani Grujić

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Osjetno zahlađenje, mraz na sjeveru

U Crnoj Gori danas će biti osjetno hladnije, ali bez padavina. Na sjeveru ujutru umjeren …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.