nedelja , 24 septembra 2023
Početna / Vijesti / Društvo / Gimnazijalci imali predavanje o štetnosti duvana

Gimnazijalci imali predavanje o štetnosti duvana

Predstavnici Crnogorskog društva za borbu protiv raka (CDPR) povodom početka nove školske 2019 / 20. godine obišli su JU Gimnazija „Tanasije Pejatović” u Pljevljima i održali predavanje o štetnosti konzumiranja duvanskih proizvoda.

Posjeta iskorištena da se sa učenicima, direktorom Draganom Zukovićem, nastavnim i školskim osobljem razgovara o problemima koje izaziva konzumiranje duvanskih proizvoda u školskom uzrastu.

Prilikom predavanja u svečanoj sali gimnazije za sve učenike četvrtog razreda skupa sa direktorom i njihovim profesorima, koje je održao sekretar CDPR-a Domagoj Žarković,

predočeno je koliko štetno i nepovoljno pušenje utiče na mladi organizam, pogotovo u toj fazi razvoja ličnosti. Istovremeno im je predstavljen i novi Zakon o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda koji je stupio na snagu 14. avgusta tekuće godine i zamijenio prvi koji je donesen još prije petnaest godina, davne 2004. godine.

-Ovakve posjete su način na koji mi u CDPR-a uvijek koristimo prigodne prilike da obiđemo vaspitnoobrazovne ustanove i ukažemo na svu štetnost konzumiranja duvanskih proizvoda na zdravlje mladih.Pušenje i sve njegove negativne posljedice prvenstveno utiču na razvoj raznih vrsta kancera, kao i oboljenja srca i krvnih sudova, što svi dobro znaju, ali ne poštuju. Stoga apelujemo na sve, pogotovo djecu školskog uzrasta, da ne počinju nikada pušiti, a ukoliko su već pušači da ostave pušenje ili bar pokušaju da se odviknu od konzumiranja duvanskih proizvoda, kako bi sačuvali ono najvažnije, a to je svakako ZDRAVLJE, rekao je Žarković.

Predavanje Gimnazija Pljevlja IIPredavanje Gimnazija Pljevlja I

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Posle 30 godina u Pljevljima ce biti odrzano takmicenje Prvi glas Pljevalja …

Posle 30 godina u Pljevljima ce biti odrzano takmicenje Prvi glas Pljevalja …Dvije veceri polufinale …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.