četvrtak , 22 februara 2024
Početna / Vijesti / Društvo / GOLUBOVIĆ ZA TV VIJESTI: Pljevlja bez koronavirusa, građanima se redovno pruža pomoć/video

GOLUBOVIĆ ZA TV VIJESTI: Pljevlja bez koronavirusa, građanima se redovno pruža pomoć/video

„Na osnovu podaka epiemiološke službe znamo da se oko 190 osoba trenutno nalazi u samoizolaciji, a veliki broj njih jesu građani koji su se vratili iz inostranstva“, kaže Golubović za Boje jutra.

Igor Golubović, predsjednik opštine Pljevlja, za Boje jutra je govorio o mjerama borbe protiv koronavirusa u ovom gradu.

„U Pljevljima trenutno nema registrovanih slučajeva zaraze koronavirusom i usljed toga možemo reći da se epidemiološka situacija dobra“ kaže Golubović, dodajući da je oformljen tim koji je donio veliki broj odluka za prevenciju u zaštiti.

Kako kaže, redovno se vrši dezinfekcija javnih površina, a gradska pijaca u Pljevljima je otvorena za rad ponedjeljkom i petkom u kraćim vremenskim periodima.
Golubović ističe da su, zahvaljujući saradnji sa lokalnim hotelijerima, obezbijeđeni smještajni kapaciteti za eventualne zaražene.

Besplatna telefonska linija 1511 je dostupna svakod radnog dana od 8h do 16h i građani se mogu obratiti za pomoć.

„Crveni krst u Pljevljima djeluje na veoma dobar i organizovan način, građanima se redovno i kontinuirano pruža pomoć“, dodaje Golubović, ističući da je ranije uručeno oko 250 paketa pomoći, a uplaćeno je još hiljadu eura u te svrhe.

„Na osnovu podaka epiemiološke službe znamo da se oko 190 osoba trenutno nalazi u samoizolaciji, a veliki broj njih jesu građani koji su se vratili iz inostranstva“, kaže Golubović.

On ističe da Pljevlja imaju jednog epidemiologa i sanitarnog inspektora koji su izloženi povećanom poslu posljednjih dana i napominje građane da nastave da se pridržavaju svih propisanih mjera.

 

IZVOR: VIJESTI.ME

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Prosvjetari štrajkuju dok se ne potpiše sporazum

Prosvjetni radnici u Crnoj Gori i danas će štrajkovati. Iako je na sinoćnjem sastanku s …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.