subota , 20 jula 2024
Početna / Vijesti / Sport / Goran Cerović zvanično 38. na planeti

Goran Cerović zvanično 38. na planeti

Ostvarujuci odlicne rezultate u prethodnoj takmicarskoj sezoni na medjunarodnom planu, Goran Cerovic je pozvan od strane UCI (Unione Cycliste Internacionale – Svjetska biciklisticka unija) da ucestvuje na Svjetskom prvenstvu u biciklizmu, Dubendorfu – Svajcarska.
U prestiznoj i najtezoj „MEN ELITE“ kategoriji, Cerovic je uprkos kvaru na mjenjacu bicikla i izuzetno teskim uslovima na stazi, uspio da zavrsi trku na 38. mjestu.
To je izuzetan uspjeh, imajuci u vidu da se radi o Svjetskom prvenstvu i cinjenici da je Cerovic prvi biciklista iz Crne Gore i Balkana koji je ispunio normu da ucestvuje na Svjetskom prvenstvu, uprkos veoma skromnim tehnickim potencijalima i logistickom podrskom, koja je i te kako bila na raspolaganju timovima iz ostalih zemalja ucesnica (Holandija, USA, Belgija…).
Nadamo se da ce ovaj istorijski uspjeh biti podsticaj za sponzore kako bi Goran Cerovic u narednom periodu ostvarivao jos bolje rezultate, stremeci ka vrhu svjetskog biciklizma i time promovisao Crnu Goru i grad Pljevlja.
Cerović

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Rudar se pobjedom oprostio od Prve lige

Fudbaleri Rudara savladali su ekipu Sutjeske rezultatom 2:1 u Pljevljima u okviru posljednjeg kola Prve …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.