četvrtak , 29 septembra 2022
Početna / Vijesti / Politika / Gospić: Navodi odbornika Strunjaša su politički motivisani

Gospić: Navodi odbornika Strunjaša su politički motivisani

„Navodi odbornika Strunjaša su neosnovani iz čisto političkih razloga,vrlo politički motivisani“

Na saopštenje odbornika Strunjaša, koji se stavio u ulogu glasogovornika bivšeg Izvršnog direktora Milana Lekića dajem sledeću izjavu:

Imenovanjem na funkciju Izvršnog direktora DOO“Vodovod“ Pljevlja zatekao sam katastrofalno stanje sa gubitkom od 520 hiljada eura i viškom radne snage gdje je bivši direktor primio za jedan mjesec 40 radnika sa izmišljenim radnim mjestima. Novi menadžment Društva preduzeo je niz mjera i aktivnosti kako bi sanirao stanje u Društvu. Navodi odbornika Strunjaša su neosnovani iz čisto političkih razloga, vrlo politički motivisano u susret skorim predsjedničkim i lokalnim izborima kroz napad na jedno od najboljih lokalnih preduzeća u Pljevljima.

Nabavke u DOO “Vodovod“ Pljevlja su vršene u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama bilo putem tendera ili neposrednom pogodbom. Na osnovu Zakona o javnim nabavkama DOO “Vodovod“ Pljevlja je 31. 7. 2017. godine objavio na Portalu javnih nabavki tendersku dokumentaciju za otvoreni postupak javne nabavke 10/2017, građevinske mašine (Rovokopač – utovarivač) i priključaka za istu: kašika – mješalica za beton i hidraulični čekić. U ostavljenom roku dva ponuđača su dostavila svoju ponudu od kojih je jedna ponuda bila ispravna u skladu sa traženom dokumentacijom iz javnog poziva tako da je Komisija DOO “Vodovod“ Pljevlja izabrala ovu ponudu u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama.

Što se tiče nabavke HTZ opreme ista je nabavljena na zahtjev Sektora za operativno tehničke poslove, koji je podnijet Izvršnom direktoru a on odobrava nabavku. Zbog kvaliteta opreme na kojem su insistirali šefovi službi, oprema se nabavljala od brojnih dobavljača a najviše od renomirane firme “MISS company” d.o.o. Mojkovac koja je blagovremeno isporučivala robu u magacin Društva nakon čega su istu zaduživali zaposleni, a isto se može potvrditi dokumentacijom.

Na identičan način vršena je nabavka opreme u Sektoru za operativno tehničke poslove i prilikom nabavke najviše se pažnje obraćalo na kvalitet, što je primjer i sa nabavkom vodovodnog i kanalizacionog materijala.

Ističem da je nabavka vršena na javan i transparentan način u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, što je i revizor u svojim dosadašnjim izvještajima utvrdio. Uspješnosti  zakonitost poslovanja Društva potvrdio je izvještaj revizora bez ijedne primjedbe. Sva oprema koju je Društvo nabavilo služi za obavljanje poslova od javnog interesa za građane opštine Pljevlja.

Saopštavam svim građanima Opštine Pljevalja da će DOO „Vodovod“ Pljevlja u ovoj godini nastaviti sa radovima koji imaju za cilj unapređenje vodovodnog i kanalizacionog sistema grada kroz projekte koje finansira Opština Pljevlja .

 

Izvršni direktor DOO “Vodovod“ Pljevlja

 

Čedo Gospić, dipl.pravnik

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Stanić: 24. oktobra probudicemo se u demokratskim, ujedinjenim i pravim Pljevljima!

Predsjednik Pokreta za Pljevlja, doktor Novica Stanić naglasio je da u ovoj koaliciji nema velikih …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.