četvrtak , januar 27 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Grbović: Otjerali ste ljekare iz Pljevalja, devastirali zdravstvo radi ličnih interesa i imate obraza da pričate o zdravlju Pljevljaka

Grbović: Otjerali ste ljekare iz Pljevalja, devastirali zdravstvo radi ličnih interesa i imate obraza da pričate o zdravlju Pljevljaka

Kleptokrate koje za 30 godina nisu uspjele da naprave nijednu bolnicu, ali su uspjeli da izgrade „vile i zamkove“ i da ih ograde kilometarskim zidovima imaju obraza da pričaju o zdravlju Pljevljaka. Ako neko godinama laže da postoji projekat nove bolnice da bi zavarao nesrećni narod, šta je on, naveo je direktor Opšte bolnice Saša Grbović u reagovanju na saopštenje za javnost OODPS da urušeni pljevaljski zdravstveni sistem plaćamo  životima najmilijih.

Grbović pita ima li smisla raspravljati sa onima kojima je jedina metoda borbe sa pandemijom bila „zatvorite sve, kupite kineske respiratore koji nisu ni za sta, pa šta bude“ a nekima su bili dozvoljeni helikopterski letovi po sistemu „jednakiji od drugih“.

Grbović navodi rezultate koje su postigli u proteklih šest mjeseci a koji omogućavaju bolje uslove liječenja. Uspjeli su da obezbijede novi digitalni RTG i zamijene 30 godina star “EI Niš roentgen”, kapaciteti ležajeva za liječenje kovid pacijenata su od 27 mjesta povećani na 42, injekciona ambulanta je iz  bivše medicine rada preseljena u Vojni stacionar čime su stvoreni uslovi za bolje davanje terapije, umjesto nekadašnjih 30 boca za kiseonik sada ih ima 110, navodi Grbović objašnjavajući da je potrošnja u ovom talasu  bila oko 100 boca kiseonika na dan, I zaključuje “to znači da bi Pljevljaci umirali kao ribe na suvom po ulicama i da bi prisustvovali scenama iz Italije, da smo ostali na onome sto su nam oni obezbijedilili”.

Novi skener CT stiže za dva meseca, dok smo od kleptokrata dobili polovan koji je više bio u kvaru nego što je radio. Posle 365 dana trajanja epidemije za 30 dana razvodimo centralni kiseonik, a oni nisu znali da to treba cijelu godinu. Digitalni RTG aparati su godinama stadnard u državama bez kleptokrata, navodi Grbović I pita je li to pomak u poboljšanju zdravstvenih usluga u Pljevljima.

“Svi se sjećaju nesrećnih scena sa mrtvačkim kovčegom u Stacionaru, svi se sjećaju koliko pacijenata su vratile medicinske sestre sa odjeljenja bez pregleda ljekara, a možda nije loš trenutak da se kaže da danima pred smjenu direktora u Covidu nije bilo niti jednog ljekara, osim u viziti, a za šta postoje pisani dokazi. To je to zdravstvo koje ste vi pravili 30 godina. Devastirali ste javno zdravstvo toliko vremena, uzimali od njega sve što se može uzeti da bi ostvarili ličnu imovinsku korist i još imate obraza da pričate o onima koji hoće da rade i pokušaju da poprave skoro pa nepopravljivo”, navodi Grbović.

Ugasili ste oko 8000 radnih mjesta u Pljevljima, otjerali neke od ljekara koji su sada nosioci posla u Kliničkom Centru Crne Gore, a to se veoma lako može imenom i prezimenom dokumentovati i sada pričate o tome kako vi brinete o zdravlju Pljevljaka, navodi Grbović tvrdeći da znaju dobro građani Pljevalja koliko vi brinete o njihovom zdravlju a “već na proljeće ćete vidjeti koliko ste ostali u dobrom sjećanju Pljevljacima”.

Iskreno se nadam da će svi koji su se okoristili o ovu državu i time oštetili i zdravstvo ubrzo odgovarati pred organima pravde, navodi Grbović dodajući da je lično spreman da odgovara u svakom trenutku za sve što je uradio ili što nijeuradio a trebao je.
Elementarna pristojnost je da se potpišemo iza onoga što iznesemo, tako da ne bi bilo loše da sledeći put učinite isto ne krijući se iza imena partije, navodi Grbović uz opasku možda vaše ime ipak više vrijedi od imena partije.

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Foto-MItropolija

Mitropolija ne želi da učestvuje u međustranačkim kalkulacijama i političkim nagodbama

Saopštenje za javnost U vezi glasina koje su se danas čule da Srpska Pravoslavna Crkva …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *