utorak , 9 avgusta 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Grupa građana otpočela proteste zbog naknade za OIE

Grupa građana otpočela proteste zbog naknade za OIE

Akcionar Elektroprivrede Vasilije Miličković iz Podgorice i Božidar Vujičić iz Budve sa grupom građana od danas će svim radnim danima od 12 do 15 sati protestovati ispred zgrade Skupštine Crne Gore i zgrade Ustavnog suda zbog Zakona o energetici.

Poručili su da je cilj da sudije Ustavnog suda što prije razmatraju i ocijene ustavnost članova 23 i 24 Zakona o energetici. Posebno spore to što je na računima za električnu energiju ostala jedna naknada za podsticaj proizvodnje iz obnovljivih izvora energije (OIE).

“Želimo zamoliti sudije Ustavnog suda da po hitnom postupku uzmu inicijativu u razmatranje da bi se spriječila nesaglediva šteta koja je u toku, a to je brutalna pljačka svih krajnjih potrošača električne energije”, smatraju Miličković i Vujičić.

Na ovaj korak su se odlučili jer su, kako tvrde, imali najave da će se Ustavni sud o njihovoj inicijativi izjasniti do 1. juna prošle godine, a to još nije učinjeno. Poručili su da će protestovati dok nadležne sudije “uzmu predmet u rad i daju prihvatljivi rok za odlučivanje”.

 

izvor: vijesti.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

JOKOVIĆ PORUČIO

„Neće faliti životnih namirnica tokom zime“ Vlada garantuje da neće faliti ni jedne životne namirnice …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.