sreda , 28 septembra 2022
Početna / Vijesti / Kultura / GTO „Pljevlja“ priprema album prvijenac – Crna Goro lijepa

GTO „Pljevlja“ priprema album prvijenac – Crna Goro lijepa

Gradski tamburaški orkestar „Pljevlja“ nakon više od decenije postojanja uskoro planira da objavi svoj prvi album pod nazivom „Crna Goro lijepa“. Snimanje albuma je u toku a izlazak se očekuje tokom maja mjeseca ove godine.

– Prvi dio projekta bio je vezan za odabir pjesama koje će se naći na albumu iz bogate muzičke riznice Crne Gore i Pljevalja i sama izrada aranžmana. Na albumu će biti deset pjesama: šest su autohtono pljevaljske, dvije crnogorske i dvije novokomponovane: jedna je Crna Goro lijepa a druga je pjesma Zemljo moja, kazao je vođa orkestra Emir Prekić.

Aranžmane su uradili Danka Popović i Sabahudin Delić. Ideja je, da ako ne sve, onda makar neke od pjesama dobiju i video spotove.

Prekić je istakao se nada da će do maja mjeseca uspjeti da završe rad na albumu.

Iza decenijskog rada GTO „Pljevlja“ su učešća na mnogobrojnim prestižnim regionalnim i svjetskim festivalima tamburaške muzike kao i nagrade od kojih se posebno ističu – Nagrada za umjetnički izraz na Svjetskom tamburica festu i Nagrada u kategoriji solista za člana orkestra Danka Petrića na festivalu Bisernica Janike Balaša.

Prekić je za TVCG istakao da se tambura već tri vijeka svira i njeguje u Pljevljima, i da se nada da će ta tradicija biti nastavljena.

Projekat GTO „Pljevlja“ pomogli su Rudnik uglja „Pljevlja“ i lokalna samouprava.

Izvor TV CG

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Margita Magi Stefanović – „neponovljiva princeza“ jugoslovenske rok scene

Sklonost prema muzici ćerka jedinica proslavljenog reditelja Slavoljuba Stefanovića Ravasija pokazuje već u osnovnoj školi …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.