četvrtak , 22 februara 2024
Početna / Vijesti / Politika / Haotično stanje u upravi odraz haosa u OODPS

Haotično stanje u upravi odraz haosa u OODPS

Ostavka i odlazak potpredsjednika i glavnog administratora iz opštinske vlasti u Pljevljima ne predstavlja nikakvo iznenađenje, već još jednu potvrdu u nizu da vladajuća DPS garnitura sa svojim satelitima nije ni dorasla, niti je dostojna upravljanja našom opštinom. Evidentno rasulo u lokalnoj upravi samo je odraz haotičnog stanja u lokalnom DPS-u i tragikomičnog razračunavanja različitih interesnih grupa unutar vladajućih struktura.

Podsjećamo da, prilikom mučnog konstituisanja organa lokalne uprave, veliki broj DPS funkcionera nije ni želio da se prihvati funkcija u opštinskoj administraciji, ne samo zbog toga što su sebično čuvali svoje mnogo udobnije i unosnije fotelje u državnim organima i preduzećima, već i zbog toga što su vjerovatno znali šta i njih i Pljevlja čeka sa ovakvom individuom na poziciji predsjednika opštine, uz pretpostavljeno ignorisanje potreba Pljevalja od strane državne vlasti. Funkcije su očigledno prihvatali samo oni koji su razmišljali da se privremeno uhljebe i snađu. Kako se kadrovalo u odlazećoj lokalnoj upravi govori i činjenica, da i pored toga što se približavamo novim redovnim izborima, još uvijek je na snazi VD stanje u Sekretarijatu za opštu upravu, Komunalnoj policiji, Građanskom birou, Vatrogasnoj službi, dok su smjene i ostavke postale svakodnevna pojava. Kulminacija je dostignuta aktuelnim odlaskom i povlačenjem dvojice od tri ključna opštinska funkcionera.

Potpuno urušavanje sistema u odlazećoj lokalnoj upravi u dobroj mjeri je posledica namjere takozvanog predsjednika opštine da organe opštine pretvori u instrument njegove lične vlasti i objekt njegove lične frustracije. Nažalost, sve se to odražava na stanje u Pljevljima i prelama preko leđa njenih građana.

Pošto Mirka Đačića karakteriše umišljenost bez pokrića i tragikomično autokratsko ponašanje, uz pokušaj koncentrisanja sve vlasti u svojim rukama i uobrazilja da sve može sam i da sve najbolje zna, odmah nakon što ga smijenimo, pružićemo mu priliku da proba da se tako ponaša i eksperimentiše u Podgorici, odakle je i došao, ako mu dozvole. A nakon izvjesne smjene i odlaska iz Pljevalja, bio bi red da Mirko Đačić ponese sa sobom i klackalice, koje su postale simbol njegove vlasti, ali tako da on i gospodin Ćurčić podijele teret, isto onako kako su teret dijelili dok su se bezbrižno i drugarski klackali. To će biti mala šteta za Pljevlja u odnosu na onu koju su pričinili ne radeći ništa sve ove godine, ako ne računamo prosipanje magle.

 

Opštinski odbor Demokratske narodne partije u Pljevljima

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Rovčanin apelovao na sjednici Odbora: Pomoći FK Rudar da izađe iz blokade računa

Predsjednik Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport Nikola Rovčanin apelovao je na današnjoj sjednici …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.