nedelja , januar 23 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Hapšenje crnogorskog državljanina u Sjevernoj Makedoniji, u tovaru s bananama pronađen kokain

Hapšenje crnogorskog državljanina u Sjevernoj Makedoniji, u tovaru s bananama pronađen kokain

Crnogorski državljanin J.K. (31) uhapšen je zbog šverca kokaina zaplijenjenog u Sjevernoj Makedoniji. On je vozio kamion u kome je policija pronašla kilogram kokaina, saopštio je danas na konferenciji za novinare ministar unutrašnjih poslova te države Naće Čulev.

 Policija Sjeverne Makedonije presjekla je švercerski kanal kojim je 1,3 tone kokaina trebalo da bude prebačeno prvo u Sloveniju, pa dalje u Zapadnu Evropu. Kokain je stigao u Luku Bar direktno iz Kolumbije. Crnogorske bezbjednosne službe su dobile informaciju od partnerskih službi da je u barskoj Luci pošiljka sa više od tone kokaina.

Kako bi bili identifikovani svi akteri ovog šverca, pošiljka je propuštena, pa je kokain iz Luke Bar prebačen prvo u Albaniju, a zatim u selo Krušopek, nedaleko od Skoplja.


Foto: MUP Sjeverne Makedonije

Foto: MUP Sjeverne Makedonije

Čulev je potvrdio da su droge bili kolumbijskog porijekla, a kokain je pronađen u prodavanici voća Banex Company DOOEL.

“Odjeljenje za suzbijanje organizovanog kriminala, Odjeljenje za borbu protiv trgovine drogama od 17. do 19. februara, je u koordinaciji s javnim tužiocem, u okviru međunarodne policijske saradnje nekoliko zemalja zaplijenilo je jedan kilogram kokaina u skopskom selu Krušopek, što je samo dio veće količine koja bi trebala biti strići Sjevernu Makedoniju”, rekao je Čulev, prenose tamnošnji mediji.

On je pojasnio da je sinoć oko devet sati na graničnom prelazu Ćafasan-Struga registrovan kamion kojim je upravljao 31-godišnji J.K. državljanin Crne Gore, koji je nakon obavljenih carinskih formalnosti krenuo prema Krušopeku.

Po dolasku u magacin u skopsko selo Krušopek, policija je započela akciju i tu zatekla sina vlasnika Banexa, J.E. (22) i R.I. (51) koji je istovarao robu. Ubrzo se pojavio i vlasnik firme S.E. (47).


Foto: MUP Sjeverne Makedonije

“Tokom detaljne pretrage jednog od paketa pronađen je oko kilogram kokaina”, rekao je Čulev i dodao da su u ovoj operaciji oduzeti mobilni telefoni, oko tri hiljade eura, 700 dolara i 188 hiljada denara, kamion, zajedno s 98 paketa banana, dokumentacijom, tehničkom opremom”, saopštio je Čulev, prenose mediji u Sjevernoj Makedoniji.

Rekao je da je operacija međunarodnog karaktera, ali je odbio da saopšti koje su države uključene u operaciju radi zaštite istrage.

 

izvor: cdm.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

IMG_20220119_103148

Bogojavljenje u Pljevljima za krst časni 35 vjernika se pogružavalo

  Pljevaljski  pravoslavni vjernici hrišćanski praznik Bogojavljenje, ove godine na minus devet stepeni celzijusa, dočekli …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *