četvrtak , januar 27 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Humanitarna akcija Kluba mladih NSD-a: Donacija za liječenje Dalibora Gazdića

Humanitarna akcija Kluba mladih NSD-a: Donacija za liječenje Dalibora Gazdića

Predstavnici Kluba mladih Nove srpske demokratije Pljevlja Ana Jović, Marija Lekić, Boriša Kankaraš i Veselin Dragaš, vodeći računa o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, uručili su na Badnji dan, vrijednu donaciju našem sugrađaninu Daliboru Gazdiću, koji već nekoliko godina vodi borbu za oporavak od teške saobraćajne nezgode koju je doživio 2019. godine.

U jednoj prijateljskoj i srdačnoj atmosferi, predstavnici Kluba mladih su uručili Daliboru novčanu pomoć, dok su za najmlađe članove porodice Gazdić opredijelili slatkiše.

Podsjetimo, neposredno nakon udesa, Dalibor je operisan u Turskoj. Kako Fond nije pokrio troškove operacije, zahvaljujući ljudima dobre volje, operacija i prateći putni troškovi u iznosu od čak 32 000€ su uredno plaćeni. Danas, nakon toliko vremena i terapija, Dalibor i dalje vodi bitku za oporavak. Amputaciju noge ponajviše spriječavaju terapije koje prima u jednoj privatnoj klinici u Crnoj Gori. Na svakih 15-ak dana porodica mora da izdvoji 300€ za terapije, što je veoma teško, pogotovo ukoliko uzmemo u obzir situaciju da je Dalibor nezaposlen, da mu je odbijen zahtjev za ličnu invalidninu iako ga zakonski to sleduje, kao i zbog činjenice da supruga, kao majka troje djece, nema siguran posao.

Nakon uručene donacije, u ime Kluba mladih, Ana Jović je poručila da je ovo samo početak čitavog niza humanitarnih aktivnosti ove organizacije, ističući da je Klub mladih spreman da pomogne svim ljudima koji se nalaze u stanju socijalne potrebe ili, pak, u nezavidnoj zdravstvenoj situaciji.

„Naša misija je da pomognemo što veći broj naših sugrađana kojima je ta pomoć zaista neophodna. Sredstva smo obezbijedili sami, tako što se više desetina naših članova, svojevoljno i bez ikakvog razmišljanja, odazovalo apelu i odlučilo da pomogne porodici Gazdić“, rekla je ona.

Jović ističe da je sledeća humanitarna akcija planirana već za Srpsku Novu godinu.

„Nakon opsežnih analiza i konsultacija sa ljudima i organizacijama koji se, već duži niz godina, bave humanitarnim radom, donijeli smo odluku da sa istim iznosom obradujemo i neku drugu porodicu“, zaključila je Ana Jović i kazala da će mediji o idućoj akciji biti blagovremeno obaviješteni.

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Foto-MItropolija

Mitropolija ne želi da učestvuje u međustranačkim kalkulacijama i političkim nagodbama

Saopštenje za javnost U vezi glasina koje su se danas čule da Srpska Pravoslavna Crkva …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *