četvrtak , maj 19 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Identifikovati probleme i barijere u vršenju poslova lokalne uprave

Identifikovati probleme i barijere u vršenju poslova lokalne uprave

Predstavnici lokalne uprave i Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija danas su se sastali u Pljevljima i konstatovali da je neophodno identifikovati barijere i probleme u vršenju poslova ( izvornih, provjerenih i prenesenih) i sagledati potencijalna rješenja za njihovo ublažavanje ili otklanjanje, saopšteno je iz Kabineta predsjednika opštine Igora Golubovića, koji je u svom Kabinetu razgovarao sa vd. Generalnom direktoricom Direktorata za efikasnu implementaciju dobre javne uprave mr Milenu Vukotić-Jelušić I njenim saradnicima. Golubović je prezentovao dosadašnji rad lokalne uprave u dijelu optimizacije javne uprave i stvaranju kvalitetnijih i boljih uslova za rad opštinskih službenika i namještenika, kao i o ovorenim pitanjima koje lokalna administracija ima sa državnim organima i institucijama.

Generalna direktorica Vukotić-Jelušić naglasila je da je osnaživanje međusobne saradnje kroz partnerski odnos sa jedinicama lokalne uprave jedan od prioriteta Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija, kao i unaprjeđenje rada organa lokalne samouprave kroz sistem upravnog nadzora.

Predstavnici Ministarstva su organizovali sastanak u Sali Skupštine opštine Pljevlja sa svim rukovodiocima lokalne uprave, na kojem se diskutovalo o ovim temama.

sastanka lok uprave i min javne upravesala SO sastanak rukovodilaca sa predstavnicima min javne uprave

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

kovacevic ori 1

Kovačević sa ambasadorima EU: Saradnjom do čistog vazduha i čiste vode u Pljevljima, prethodna Vlada ostavila tenzije

Ambasadori država članica Evropske unije i šefica Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Oana Kristina Popa i …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *