subota , 20 aprila 2024
Početna / Život / Iskustva iz kozmetičkog salona „Biljana SPA“: Samo zdrava koža je lijepa koža

Iskustva iz kozmetičkog salona „Biljana SPA“: Samo zdrava koža je lijepa koža

Rečenicom „Samo zdrava koža je lijepa koža“ može se najkraće definisati način rada pljevaljskog kozmetičkog salona „Biljana SPA“. Ono po čemu je ovaj salon drugačiji jesu preparati koji se koriste za njegu kože „Preventik kozmetika“ a koje je kreirala vlasnica salona Vojka Viki Nešić, Pljevljanka rođena Čurović, koja više od četiri decenije živi u SAD. U želji da svoje iskustvo podjeli sa sugrađanima sredinom jula otvoren je kozmetički salon u centru grada, Ulici Vuka Knežević 9, gdje je ranije bila Prva banka,  koji posjećuju sve generacije. Ljubazne kozmetičarke Biljana i Nevena pristupaju s velikom pažnjom svakom tretmanu, o čemu razgovaramo sa zadovoljnim korisnicama usluga, bilo da su u pitanju mladalačke bubuljice, ozbiljni kožni  problemi u bilo kom uzrastu ili njega zrele kože žena i muškaraca.

Viki kaže da pomoću pravilne njege koža se može obnoviti i održati a bore na zrelom licu ublažiti i tonus kože popraviti.

“Svaki tretman počinje sistematskom analizom i preciznom dijagnozom kože, kako bi otkrili specifičnu potrebu kože klijenta. Akne rozacea, vitilgo ili psorijaza dovode do promjena na koži i potrebna je njega i pravi tretman. Uz primjenu najsavremenijih aparata nudimo usluge eliminacije bora, uklanjane fleka svih vrsta (urođene i sunčane), akni, anti ejdžing, tretmani za zrelu i suvu kožu, body wrapping, tretiranje rozacije i vitiliga, celulita, psoriaze, trajno uklanjanje gojaznosti, epilacija dlake, nadogradnja trepavica” kaže Viki kojoj se 64 godine života ne vide na licu. Mladalačko interesovanje za kreme i njegu pretočilo se u petogodišnje profesionalno  iskustvo kroz pružanje usluga u kozmetičkim salonima.

Uspješan tretman kožnih problema u salonu "Biljana"
Uspješan tretman kožnih problema u salonu „Biljana“

IMG-385ab5b2420ffe2a96c9915137f1acc1-V IMG-28b9b88a3e29f05ff005279d5962ed80-V
IMG-fe6c8b53c271a8089acad9c9b97edf62-V

Nakon  tromjesečnog rada kozmetičkog salona „Biljana SPA“  Pljevljanke imaju pozitivno iskustvo. Pljevljanke koje žive na strani rado koriste usluge u zavičaju jer je usluga jeftinija a kozmetika učinkovitija. Kvalitetni sastojci na bazi vitamina A, odnosno retinola, su osnova za svježu i zdravu kožu. Problem sa upaljenim aknama koji je počeo u 16. godini djevojka je uspjela da sanira u salonu u 29. godini života, i kaže da je konačno zadovoljna svojim licem. Na licu je sada gotovo neprimjetan oželjak koji su akne ostavile dok pokazuje na telefonu kako je on nekada bio ogroman.

-Staračke pjege, jake bore zamagljuju prorodnu ljepotu u zrelim godina zbog čega je potrebna veća njega, posebno u našoj opštini gdje je koža izložena ne samo hladnim zimama već i zagađenosti vazduha – kaže sugrađanka na pragu šezdesetih godina koja smatra da žene ne troše u kafani pa sebi mogu priuštiti profesionalnu njegu kože.

U želji da na pravi način njeguje svoju kožu Viki je radila na kozmetičkoj liniji Preventik kozmetika, koja ima 70 proizvoda, sve što je potrebno za njegu kože. Viki je primjer da žene ne treba da se  plaše godina jer svaka pažnja daje rezultat pa tako i pravilna njega kože umanjuje probleme ili je čini mlađom.

„ Potrebno je dubinsko čišenje lica i hidriranje kože. Naš cilj je da stimulišemo kožu na proizvodnju sopstvenog kolagena i hijalurona. To je ključ našeg uspjeha da koža sama pravi kolagen koji jača, regeneriše i štiti kožu i hijaluron pruža vlažnost, čvrstoću i gipkost koži a ne da ga mi iglama ubrizgavamo koliiko hoćemo. U salonu „Biljana“ pomažemo da koža sama radi.Gubitak hijaluronske kiseline je posljedica starenja, ali i lošeg stila života, pušenja i loše prehrane. Gubitkom molekula hijaluronske kiseline dolazi do gubitka hidratacije, gubitka elastičnosti kože, formiranja bora i obješene kože oko očiju i usta. Prve znakove dehidracije i starenja kože žene počinju primjećivati nakon 30. Godine života.“,kaže Viki i prisjeća se kako je od četvrte godine „krala“ pomadice od tetki Radojke i Zore,  i od tada je njena pasija njega kože. Tu ljubav prema lijepom pretočila je u kozmetičku liniju „Preventik (preduhitriti)“ u kojoj je svaki sastav, zavisno da li treba da hidrira, nahrani ili podigne kožu,  pažljivo odabran s ciljem da se koža zaštiti i održi zdrava. Posle decenija potrage i kupovine raznih krema Viki kaže je njena potraga za kvalitetnom kremom završna sa Preventikom i da sada isto nudi u rodnom kraju.

„Preventik pomoću svojih pažljivo odabranih sastojaka skida sve vrste neželjene pigmentacije, čak vitilgo, rozaciju, dermatitis, psorijazu, lišaj i akne. Formule za sastvav krema sam lično  godinama sastavljala, testirala, dobila atest potvrdu od FDA, i danas se prodaju širom svijeta on lajn preko vebsajta Preventiq. Tako je ostvaren moj san pobjediti razna oboljenja i zaustaviti starenje kože“, kaže Viki.

Izliječen vitiligo
Izliječen vitiligo

IMG-fc75584dba092188cdae4c040a02b6ab-V

Viki zaključuje da ne treba pratiti svjetske trendove vještačke zamišljene ljepote koja ne odgovara našoj ženi, koja ima posebnu prirodnu slavenski ljepotu i prirodan izgled. Kaže da se i danas divi svojim tetkama i ženama koji njeguju svoju porodicu ali ne zaboravljaju ni izgled svoje kože.

V.M.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Tri najbolje stvari koje nam je tehnologija donijela

Da li se sjećate iz ličnog iskustva ili su vam stariji prepričavali, kako su ljudi …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.