sreda , 28 februara 2024
Početna / Vijesti / Politika / Istekao rok za održavanje sjednice SO Pljevlja na kojoj bi se raspravljalo o Zakonu o slobodi vjeroispovjesti

Istekao rok za održavanje sjednice SO Pljevlja na kojoj bi se raspravljalo o Zakonu o slobodi vjeroispovjesti

Sekretarka SO Pljevlja Emina Brković obavijestila je odbornike da sjednica lokalnog parlamenta na kojoj bi se raspavljalo o spornom Zakonu o slobodi vjeroispovijeti ne može biti održana. Ona je u dopisu objasnila da je sjednica, koja je zakazana na inicijativu građana, dva puta odlagana usled nedostatka kvoruma i da je istekao rok za njeno održavanje.

Mogućnost odlaganja, više puta, sjednice koja nije započeta zbog nedostatka kvoruma nije predviđena Poslovnikom, već je precizno definisano članom 76. stav 2 da se sjednica koja se odlaže sazove u roku koji ne može biti od 10 dana od dana odlaganja sjednice, a to je 28. januar 2020. godine. Po odredbama Zakona o lokalnoj samoupravi sjednica skupštine održava se najkasnije u roku od 15 dana od dana sazivanja, a sjednica je sazvana 20. januara 2020. godine. U skladu sa svim navedenim, drugi put odložena sjednica Skupštine, koja nije započeta, nije zakazana u skladu sa odredbama Poslovnika i Zakona o lokalnoj samoupravi – navela je Brkovićeva u obrazloženju.

Pored odbornika opozicionih partija u oba slučaja na sejdnicu su dolazila i dva odbornika DPS-a, Predrag Cvijović i Srđan Pivljanin, ali je za njeno održavanje bilo neophodno prisustvo još jednog odbornik kako bi se dostigao kvorum od 18 prisitnih. Nova sjednica SO bila je zakazana za 10. februar, a predsjedavajući Božidar Bajić saopštio je da će nastaviti sa sazivanjem sjednice sve dok traju litije.

 

izvor: dan.co.me: pvinformer.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Milović isključen iz PES-a, Mujović predložen za člana Predsjedništva

Andrej Milović je većinom glasova članova Predsjedništva isključen iz Pokreta Evropa sad. Kako je saopšteno …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.