četvrtak , maj 19 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Istekle saobraćajne dozvole ne važe u inostranstvu

Istekle saobraćajne dozvole ne važe u inostranstvu

Saobraćajne dozvole koje su istekle, a čije je važenje odlukom Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT) produženo do 1. jula, ne važe van granica Crne Gore, pojasnili su za DN iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

“Privremenom mjerom za sprečavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprečavanje prenošenja novog korona virusa, koju je na predlog Instituta za javno zdravlje Crne Gore donijelo Ministarstvo zdravlja obavezuju se nadležni organi koji vrše kontrolu i regulisanje saobraćaja na putevima da saobraćajne dozvole kojima je istekao rok važenja smatraju važećim do 1. jula 2020. godine, ako vozač uz dozvolu posjeduje važeću polisu osiguranja i dokaz o izvršenom tehničkom pregledu vozila. Shodno navedenom, ova mjera je obavezujuća za nadležne organe u Crnoj Gori i ne postoji mogućnost da se takva obaveza nametne nadležnim organima drugih država”, kazali su iz MUP-a.

Podsjećamo, kako su DN iz MUP-a ranije kazali, nadležni organi koji vrše kontrolu i regulisanje saobraćaja na putevima obavezni su da saobraćajne dozvole kojima je istekao rok važenja smatraju važećim važe ćim do 1. jula 2020. godine, ako vozač uz dozvolu posjeduje važeću polisu osiguranja i dokaz o izvršenom tehničkom pregledu vozila.

Izvor: tvpljevlja.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

vileta lazarevic 1

Bajka Violete Lazarević na košarkaškom terenu

U ovim turbulentnim vremenima jedan snimak sa košarkaškog terena koji je obišao region raznježio je …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *