sreda , 28 februara 2024
Početna / Vijesti / Politika / Isticati apolitičnost u današnjem Montenegru je duboko nemoralno

Isticati apolitičnost u današnjem Montenegru je duboko nemoralno

Piše: Boško Vukićević

U ovim sudbonosnim danima za odbranu naše Crkve i oslobođenje Crne Gore, svi mi polažemo neku vrstu ispita. Možda – najtežeg ispita u životu. Upravo su ovo dani za koje će nas djeca i unučići jednog dana u budućnosti pitati: „gdje si bio u tim slavnim i sudbonosnim vremenima, kada se rešavala moja sudbina, šta si radio, kako si se ponašao“? Od naših postupaka zavisi da li će nas se stidjeti ili biti ponosni na nas.

Živimo u informativnom dobu, naše riječi i postupci su dobrim dijelom zabilježeni na internetu i društvenim mrežama, tako da će od potomaka malo šta moći da bude sakriveno. Neće se moći skriti oni koji su u ovom i ovakvom društvu, i to baš danas, riješili da budu „neutralni“ i „apolitični“. Oni, tobože, „nijesu zainteresovani za politiku“, svi su im „isti“, ne žele da se „miješaju u stvari koje ne razumiju“. Drugim riječima, nalaze raznorazna opravdanja za činjenicu da su kukavice. I ne samo kukavice. Prije neko veče drugarima sam rekao: u redu je danas biti apolitičan u nekoj Danskoj ili Norveškoj, u državama razvijene demokratije, ali isticati apolitičnost u današnjem Montenegru, u kojem se nakon trideset godina strahovlade diktatorski režim namjerio da uguši i Crkvu – to je duboko nemoralno. Dakle, dragi moji „montenegrinski apolitičari“ – vaš zaštitni znak je nemoral i kukavičluk.

Kleptokratska
Boško Vukićević

 

Od „apolitičnih“ kukavica gori su samo oni koji truli diktatorski režim ovih dana brane na sve moguće, pa i posebno gadne i ljigave načine. Takvih ima ponajviše među režimskim medijima, „intelektualcima“ i raznoraznim prvoborcima. Nijesu svjesni ti jadni ljudi koliko je nečastan posao koji obavljaju svima vidljiv, kako svaki njihov nitkovluk, svako zatiranje slobodne misli ostaje zabilježeno. Kada oslobodimo Crnu Goru – koji izgovor i opravdanje će će imati ti žalosni uhljebi čija je životna misija opstajati na grbači drugih i boljih?

Na kraju, od čitave veličanstvene i većinske Crne Gore, koja ovih dana izlazi na litije i otpraća sramni režim na smetlište istorije, posebno treba cijeniti one koji najviše rizikuju. A bilo je, kako znamo, već nekih otpuštanja s posla, premještaja, šikaniranja. Uostalom, svi danas nešto rizikuju, ali šta predstavlja bilo kakav rizik naspram časti da budeš jedan od oslobodilaca i spasitelja naše majke Crne Gore? Kao i jedan od branitelja naše svete Crkve. Kakav rizik se može uporediti sa blaženstvom i svjetlošću ulaska u Carstvo Božije?

 

izvor: in4s.net

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Milović isključen iz PES-a, Mujović predložen za člana Predsjedništva

Andrej Milović je većinom glasova članova Predsjedništva isključen iz Pokreta Evropa sad. Kako je saopšteno …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.