četvrtak , 29 septembra 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Iz jezera izvađeno 12 buradi i očišćena naftna mrlja

Iz jezera izvađeno 12 buradi i očišćena naftna mrlja

Služba zaštite i spasavanja Opštine Pljevlja, u saradnji sa firmom Hemosan, koristeći njihovu opremu i instrukcije, izvršila je danas čišćenje masne mrlje kod brane u Otilovićima, zbog koje je došlo do restrikcije u isporuci vode sa Pliješi.
Goran Čavić, komandir Službe, pretpostavlha da se radilo o nekom od naftnih derivata u manjoj količini na samoj površini vode.

„Koristeći opremu odradili smo dobar posao, jer mrlje nakon izvršenog posla nije bilo. Iako se nije radilo o većoj količini, bili smo u obavezi da preduzmemo sve propisane mjere da bi se i to uklonilo. Uz pomoć ribočuvara iz Ribolovnog kluba Lipljen, izvršili smo čišćenje ivice brane i uklonili 12 buradi iz ranijeg perioda“, kazao je Čavić u saopštenju na zvaničnoj Fejsbuk stranici opštine Pljevlja.

On je naglasio da je Služba zaštite izvršila jako dobar posao, uz izlaganje vatrogasaca riziku zbog strmosti obale usled niskog vodostaja, a koristeći specijalnu penjačku opremu. Zamolio je sve građane da povedu računa o odlaganju ovakve vrste otpada koji u krajnjem slučaju završi u vodotocima.

Građane je zbunila Čavićeva izjava o 12 buradi u otilovićkom jezeru, koji su godinama bili podloga za splav na kome se nalazio plovni objekat od 20 kvadrata, a koji je vjetar razrušio usled neodržavanja. Isti takav objekat i dalje se nalazi na jezeru. Ovako se stvara slika da u Pljevljima žive divljaci koji iz razonode bacaju praznu burad u „izvor iz kojeg piju vodu“ a činjenica je da su bila u vodi s drugom namjerom.

Screenshot_20211204_194252

Čišćenje naftne mrlje
Čišćenje naftne mrlje, skrinšot

Screenshot_20211204_192840_com.facebook.katana

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Ako nema termina u ambulanti, ima kod privatnika

Ministarstvo zdravlja, ali ni Fond za zdravstveno osiguranje ne odgovaraju o rezultatima provjere rada doktora …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.