utorak , 9 avgusta 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Iz Mitropolije poručuju: Litije nisu mjesto za političke koreografije i skandiranja

Iz Mitropolije poručuju: Litije nisu mjesto za političke koreografije i skandiranja

Litije su molitvena sabranja u kojima ne bi trebalo da ima mjesta nikakvim političkim, nacionalnim koreografijama. Nažalost, u prethodnoj litiji, na momente, smo imali situaciju da od skandiranja i navijanja nije se mogla čuti molitva i Sveto Jevanđelje, poručio je sveštenik i starješina hrama Hristovog Vaskrenja Dragan Mitrović.

Kazao je da shvata brojna nezadovoljstva koja su izazvana donošenjem Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Dragan Mitrović
Dragan Mitrović(Foto: Svetigora)
„Ne možemo a da ne uočimo da je takav vid protesta veoma podložan zloubotrebi i da se iskrena i dobronamjerna energija, naročito kod mladih, lako može izmanipulisati kako bi veličanstvene Crkvene Litije dobile političke dimenzije. Kao takve one bi bile pretvorene u snažno oružje protiv Crkve, što sigurni smo niko dobronamjeran ne želi“.

Mitrović je istakao i da izjave najviših državnika i saznanja koja imaju „nagovještavaju da će takvih zloupotreba biti sve više.

„To nas obavezuje da budemo mudri, oprezni i jedinstveni. Očekujući da ćemo se i večeras sabrati u velikom broju još jednom apelujemo, slušajmo glas Crkve i naših Episkopa koji nas sa puno mudrosti i blagoslova Božijeg vode u ovoj pravednoj borbi protiv bezakonja“.

 

izvor: vijesti.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

JOKOVIĆ PORUČIO

„Neće faliti životnih namirnica tokom zime“ Vlada garantuje da neće faliti ni jedne životne namirnice …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.