četvrtak , 29 februara 2024
Početna / Vijesti / Kultura / Izabran VD direktora JU „Centar za kulturu“ Pljevlja

Izabran VD direktora JU „Centar za kulturu“ Pljevlja

Na danas održanoj sjednici Savjeta JU „Centar za kulturu Pljevlja“, članovi Savjeta su za novog VD direktora izabrali Slavka Tošića, dosadašnjeg direktora Zavoda za zapošljavanje u Pljevljima.

Nebojša Rubežić, dosadašnji direktor će raditi na drugim poslovima u okviru ove pljevaljske ustanove kulture. Pljevaljska javnost je bila posebno zainteresovana za rad JU „Centar za kulturu Pljevlja“ a poslije nedavnog reagovanja predsjednika opštine Daria Vraneša u vezi rada direktora Centra za kulturu Nebojše Rubežića. Vraneš je, tada podnio krivičnu prijavu protiv Rubežića, zbog kako je tvrdio nezakonitog zapošljavanja.

Potom je Rubežić te navode predsjednika opštine demantovao i istakao da će zatražiti da nadležna inspekcija preispita ugovore o radu angažovanih lica u Kabinetu predsjednika opštine, kao i da li njihove stručne kompetencije odgovaraju važećem Pravilniku o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta.

Na sjednici lokalnog parlamenta održanoj 5. juna 2023. godine za članove Savjeta JU „Centar za kulturu Pljevlja“ izabrani su: Velibor Pupović, Tijana Laković, Mira Pejatović, Luka Kovačević i Dragana Vuković.

U petak 16. juna 2023. godine održana je konstitutivna sjednica Savjeta JU „Centar za kulturu Pljevlja“. Sjednica je zakazana posle odluke odbornika lokalnog parlamenta o izboru članova savjeta javnih ustanova.

Na konstutitivnoj sjednici Savjeta JU „Centar za kulturu Pljevlja“ za predsjednika ovog tijela izabran je Velibor Pupović. Članovi Savjeta su u to vrijeme preuzeli kompletnu dokumentaciju o dosadašnjem radu „Centra za kulturu Pljevlja“.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

PROMOCIJA KNJIGE CRNOGORSKA POHARA KUČA

Srpski informativno-kulturni centar „Sveti Sava” organizuje promociju knjige Ilije Petrovića „Crnogorska pohara Kuča”. Skupštinska sala, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.