nedelja , 21 jula 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Izbjegavati putovanja u najtoplijem dijelu dana

Izbjegavati putovanja u najtoplijem dijelu dana

U Crnoj Gori se danas u saobraćaju očekuje umjerena, tokom dana pojačane frekvencije vozila, saopštili su iz Auto moto saveza i savjetovali opreznu vožnju i izbjegavanje putovanja u najtoplijem dijelu dana.

Na magistralnom putu M-5 dionica Rožaje-Špiljani zbog izvođenja radova biće obustavljen saobraćaj za sve vrste vozila od deset do 12 sati.

Zbog izgradnje bulevara od raskrsnica Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta saobraćaja je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Zbog rekonstrukcije regionalnog puta R-1 dionica Mojkovačka ulica (Cetinje-Njeguši obilaznica), saobraćaj je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni. Mogući su vremenski prekidi ne duži od 15 minuta.

Saobraćaj teretnim motornim vozilima čija najveća dozvoljena masa prelazi 7,5 tona zabranjen je od 17 do 22 sata na magistralnim putevima Bioče – Kolašin (do raskrsnice puteva za Mateševo – auto put), Podgorica – Sotonići – Petrovac, GP Debeli Brijeg – H.Novi – Kotor – Tivat – Budva – Bar – GP Sukobin i Podgorica – Cetinje – Budva.

Saobraćaj nije zabranjen vozilima sa prvenstva prolaza, za održavanje puteva i PTT instalacija, za pomoć na putu, specijalnim vozilima za prevoz životinja, betona i asfaltne mase, kao i hladnjačama koje prevoze lako kvarljivu robu.

Zabrana se ne odnosi ni na vozila za prevoz opasnih materija na dijelu magistralnog puta M-2 od GP Debeli Brijeg preko Herceg Novog i Kamenara do kružnog toka u mjestu Lipci.
Izvor-CdM

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

MINISTARKA PROSVJETE, NAUKE I INOVACIJA OTVORILA SAVREMENI KABINET U SREDNjOJ STRUČNOJ ŠKOLI

Ministarka prosvjete Anđela Jakšić Stojanović i ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić sa svojim …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.