ponedeljak , 22 aprila 2024
Početna / Vijesti / Politika / Izborni program građanske liste „Pljevlja svima“

Izborni program građanske liste „Pljevlja svima“

 

Građanska lista “Pljevlja svima” će u svoja osnovna politička opredjeljenja staviti ostvarivanje boljeg životnog standarda građana Pljevalja, očuvanje zdravlja ljudi i decentralizaciju državne vlasti i na taj način davanje većih ovlašćenja opštinskim strukturama vlasti.

Adnan 2

Uz to, u svom političkom djelovanju za dobro svih građana Pljevalja građanska lista “Pljevlja svima” će posebnu pažnju usmjeriti na rješavanju ogromne nezaposlenosti, bržeg ekonomskog kao i ravnomjernog regionalnog razvoja.

U radu u organima lokalne uprave, posebnu pažnju u svom djelovanju ćemo posvetiti zapošljavanju pljevaljske omladine kako bi spriječili njihovo dalje iseljavanje i na taj način im omogućili da žive od svog rada i zasnivaju porodice. Sve se to može ostvariti izgradnjom malih i srednjih preduzeća kao i podsticanjem razvoja turizma i poljoprivrede.

Na taj način bi doprinijeli ekonomskom razvoju svoga grada, većoj produktivnosti rada i boljem životnom standard, jer bi stalno zaposlenje u svom gradu spriječilo da nezaposleni građani budu jeftina radna snaga na određeno vrijeme u primorskim opštinama i podgoričkim Plantažama.

Uz omogućavanje mladim ljudima sigurnog zaposlenja u svom gradu, omogućilo bi se sklapanje bračnih zajednica i popravio katastrofalan prirodni natalitet.

Kad su u pitanju infrastrukturni projekti koji utiču na bolje uslove življenja u svom gradu zalagaćemo se za izgradnju gradskog bazena, skijališta iznad grada kao i uređenje vještačkog jezera na Borovici po svim važećim zakonskim standardima koji građanima omogućavaju bezbjedno kupanje i odmor u prirodi.

Kad je u pitanju rješavanje ekoloških i zdravstvenih problema građana u prvi plan ćemo staviti izgradnju pogona za prečišćavanje vode iz jezera Otilovići, da bi grad imao stabilno snadbjevanje vodom za piće tokom čitave godine.

Takođe, u prvi plan ćemo staviti i zamjenu cjevovoda od Odžaka do Pliješi koji je u izuzetno lošem stanju i sačinjen od azbestnih cijevi štetnih za zdravlje ljudi. Uz to ćemo se zalagati za etapnu zamjenu dotrajale gradske sekundarne vodovodne mreže, a sve u okviru etapne rekonstrukcije pojedinih gradskih ulica u saradnji sa Direkcijom javnih radova i evropskih investicionih fondova.

Istovremeno u okviru lokalne uprave pospiješićemo rad na izradi projektne dokumentacije za apliciranje i dodjelu sredstava za pojedine kapitalne projekte koji se finansiraju iz evropskih IPA fondova i od sredstava Svjetske banke.

U cilju rješavanja teške ekološke situacije u gradu tražićemo što hitniju realizaciju projekata toplifikacije grada u sklopu rekonstrukcije prvog bloka TE Pljevlja kao i izgradnju mini Toplane i zatvaranje kotlarnice u Skerlićevoj ulici.

Adnan Hadžiosmanović

Kad je u pitanju zdravlje ljudi, uz bolji životni standard i zdravu životnu sredinu plan Građanske liste “Pljevlja svima” je i poboljšanje zdravstvenih usluga u Domu zdravlja i u okviru bolničke ustanove, nabavkom najsavremenijih medicinskih aparata za dijagnostiku i na taj način smanjivanjem broja građana koji će zdravstvene usluge koristiti van svoje opštine.

Uz to potrebno je ojačati stručni zdravstveni kadar kroz slanje na specijalizaciju mladih ljekara čije bi stručne reference smanjile angažovanje doktora specijalista iz drugih medicinskih ustanova.

Za uspješan rad opštinskih struktura potrebna je decentralizacija vlasti na nivou države i omogućavanje lokalnim strukturama vlasti samostalan rad, posebno kada je u pitanju naplata ekološke takse i svih ostalih prihoda, posebno od strane velikih industrijskih zagađivača kao i nesmetanu naplatu prihoda od ostalih pravnih subjekata bez miješanja državnih organa.

Takav nesmetani rad bi doprinio povećanju opštinskog budzeta i realizaciji važnih kapitalnih projekata u Pljevljima.

Da bi se počelo sa realizacijom ovih životnih potreba svih građana, potrebna je što veća podrška građanskoj listi “Pljevlja svima” na predstojećim lokalnim izborima.

Iz tog razloga pozivamo sve građane kojima je budućnost Pljevalja prioritet, da na izbore izađu u što većem broju i daju podršku građanskoj listi “Pljevlja svima” i na taj način spriječili dalje Pljevlja svima SDPpropadanje Pljevalja.

 

 

 

 

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Čestitka za Ramazanski Bajram

Dragi gradjani, pripadnici islamske vjere, Upućujemo vam najiskrenije čestitke povodom velikog praznika ramazanskog Bajrama.Praznik koji …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.