sreda , 10 avgusta 2022
Početna / Vijesti / Kultura / Izložba fotografija i koncert Pljevaljskih tamburaša i gostiju

Izložba fotografija i koncert Pljevaljskih tamburaša i gostiju

U organizaciji opštine Pljevlja i Centra za kulturu , 6. decembra u 19 i 30 sati u Domu kulture,  održaće se izložba fotografija posvećena Pljevaljskim tamburašima,kojima se oživljava dug period rada i postojanja ovog orkestra i tamburaške muzike u Pljevljima, nakon čega će se održati i njihov koncert. Gosti na koncertu su Branka Šćepanović, Šukrija Serhatlić Žuti, Gradski tamburaški orkestar i KUD Volođa.
„Nakon dugo godina u našem gradu će nastupiti umjetnički ansambl „Pljevaljski tamburaši“, koji postoji više od 70 godina i koji je kroz svoje mnogobrojne nastupe širom zemlje i regiona promovisao tamburaške zvuke koji su značajan dio baštine pljevaljskog kraja.Veliko nam je zadovoljstvo da pozovemo sve ljubitelje tamburaškog zvuka da u ponedeljak, 6. decembra u sali Centra za kulturu isprate koncert i uživaju uz zvuke „ambasadora“ Pljevalja u svijetu muzike“ , navode organizatori koncerta. .
izložbu fotografija kojima se oživljava dug period rada i postojanja ovog orkestra i tamburaške muzike u Pljevljima.
Organizatori koncerta su Opština Pljevlja i Centar za kulturu Pljevlja.
Karte za koncert, po cijeni od 3 evra, će biti dostupne na biletarnici Centra za kulturu na dan koncerta od 12 – 20 časova.
koncert pv tamburaša

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Ekselencije” 20. jula premijerno u Pljevljima

Aktuelna pozorišna predstava KIC-a “Budo Tomović” – “Ekselencije”, koja je nastala po tekstu i režiji …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.