sreda , 30 novembra 2022
Početna / Vijesti / Politika / Janjušević: DPS relaksirano posmatra finansijski kolaps u javnim preduzećima

Janjušević: DPS relaksirano posmatra finansijski kolaps u javnim preduzećima

Brine odsustvo saosjećanja prema porodicama radnika

Lokalna vlast na čelu sa DPS-om je prethodnih pet godina provela gurajući pod tepih probleme u javnim preduzećima. Za to vrijeme u samo tri javna preduzeća neodgovornim upravljanjem napravljen je gubitak od preko tri miliona eura. Danas su ta preduzeća na ivici propasti, a radnici na rubu egzistencije. Uprkos tome, DPS vlast nastavlja neodgovaran odnos prema radnicima i njihovim porodicama kao, i prema građanima Pljevalja, relaksirano posmatrajući finansijski kolaps. Sa istom dozom nezainteresovanosti i odsustva saosjećanja, DPS je prethodnih decenija samo u Pljevljima na ulicu poslao više od 5000 radnika.

Veoma tužno djeluje slika novogodišnjeg ukrašavanja grada ako znamo da su radnici Grijanja, Komunalnih usluga i Agencije za stambeno poslovni fond dovedeni na ivicu egzistencije. Upita li se neko od predstavnika aktuelne vladajuće većine kako će djeca tih radnika provesti novogodišnje i Božićne praznike ako znamo da im roditelji nisu primili zarade već mjesecima? Naravno da ne, jer njih to ne interesuje. Oni vode računa samo o sebi i sebi bliskim ljudima.

Kao što smo to učinili i na prethodnoj sjednici lokalnog parlamenta, opet apelujemo na sve relevantne subjekte odlučivanja u Opštini Pljevlja da hitno naprave konkretne korake u cilju prevazilaženja situacije u ovim preduzećima. Radnici koji mukom zarađuju svoje plate su naši sugrađani, komšije, rođaci i prijatelji. Zašto okrećete glavu od njihovih problema? Zašto ignorišete ljude koji rade najteže i najodgovornije poslove? Zar od 100 miliona koje ste obećali za Pljevlja nema ni par hiljada eura za njihove plate?

Dušan-Janjušević-foto 2
Janjušević; foto: pvinformer.me

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na žalost, sve ovo podsjeća na neka vremena nesretnih i sumnjivih privatizacija u kojima ste vi, gospodo iz DPS-a, zajedno sa vašim šefovima, debelo profitirali, dok je na hiljade Pljevljaka ostalo bez posla. Nadamo se da radnici ova tri preduzeća neće dijeliti sudbinu Prevoza, Građevinara, Montera, Jakića, PTK, Cementare i drugih.

Još jednom apelujemo na lokalnu upravu da se uozbilji i da u što skorijem roku udovolji realnim zahtjevima radnika pljevaljskih javnih preduzeća. U suprotnom, lokalna vlast svjesno ugrožava i dovodi u pitanje ostvarivanje javnog interesa. Građani i radnici ne smiju da ispaštaju, zbog neodgovornosti lokalne vlasti.

izvor: pvinformer.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Usvojene izmjene Zakona o predsjedniku

Poslanici Skupštine Crne Gore usvojili su izmjene Zakona o predsjedniku Crne Gore, koje je predložio …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.