četvrtak , 29 septembra 2022
Početna / Vijesti / Ekonomija / Janjušević: Ispitaćemo poslove na čiju zakonitost je bačena sjenka sumnje

Janjušević: Ispitaćemo poslove na čiju zakonitost je bačena sjenka sumnje

Rudnik uglja će u budućnosti uložiti napore u cilju zaštite životne sredine i ispitaćemo zakonitost svih poslova na koje je u prethodnom periodu bačena sjenka sumnje, kazao je u svojoj prvoj izjavi za Pljevaljske novine Dušan Janjušević, predsjednik Odbora direktora Rudnika uglja Pljevlja. Janjušević je kazao da Rudnik predstavlja oslonac privredne proizvodnje Pljevalja i Crne Gore i kao takav ce biti prepoznat i u budućnosti.
-Prepoznaje se prostor za unapređenje procesa proizvodnje kroz kvalitetna ulaganja i uštede koje se mogu postići u mnogim segmentima poslovanja kompanije. Ispitaćemo sve one poslove na koje je u predhodnom periodu bačena sjenka sumnje kada je u pitanju zakonitost, a u javnosti se o tome mnogo govorilo. U tom cilju, a po ugledu na EPCG, predložiću Odboru direktora formiranje određenog broja komisija koje će preispitivati pojedine odluke, i imati konsultantsku i savjetodavnu ulogu. Sasvim sam siguran, da će u budućnosti Rudnik uglja kao i EPCG uložiti zajedničke napore u cilju unapređenja zaštite životne sredine što se i očekuje od društveno odgovornih kompanija – kazao je Janjušević, diplomirani inženjer mašinstva zaposlen u Rudniku, funkcioner i odbornik Demokrata CG. koga je novoizabrani odbor direktora jednoglasno imenovao za predsjednika odbora.

Na jučerašnjoj Skupštini akcionara za članove odbora izabrani su Dušan Janjušević, Slavica Batizić, članica NSD i pravnici u „Vodovodu“, Budimir Tanjević, predsjednik OO SNP i pravnik zaposlen opštini, Veljko Vasiljević, član PZP i Zoran Radulović, član SNP.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Niže akcize na gorivo ostaju do kraja oktobra

Država se već više od četiri mjeseca odriče dijela prihoda od akciza na gorivo, zbog …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.